keskiviikkona, heinäkuuta 08, 2009

Piraijapenskojen alut.

Kuvat otettu aikavälillä 5.-8.7.
Kaikki kuvat klikattavissa suuremmiksi.

Pentusten käytökseen on tullut paljon uusia piirteitä, laatikossa käydään kovasti leikkinujua sisarusten kesken ja laatikon ulkopuolella Ursan kanssa - Luna toimii lähinnä baarina ja lassila-et-tikanojana, hoitaa ympäristönhuollon ja puhtaanapidon. Tyypeille on tullut yhdessäolemiseensa laumakuhinaa, drinkkikierroksia vängätään, on kasvateltu hurrrrjia purukalustoja ja suunnitellaan kasvua petopiraijoiksi.

esikoisen (vas.) ja kuopuksen työkalupakki 8.7.

Leikki on saanut leikin piirteitä, katse haastaa velmusti ja häntä huiskaa kutsun merkiksi.


Ursa-systeri on aina vaan hyvä ja kärsivällinen purentakappale, masokistieläin. "Tänne vaan koko sakki, mää tykkään että mua purraan!!" Pentulauma kiipeilee selällään retkottavan Ursan päällä, tutkii, haistelee ja maistelee. Karhusien ollessa pentulaatikossa käy Ursa tsekkaamassa tämän tästä pentujen oloa, ainakin silloin, kun pennut ovat hereillä. On koittamassa pikkuhiljaa ajat, jolloin pikkusisaruksista on ihan oikeasti iloa. Vähitellen maltilla näiden kanssa voi tosissaan ruveta leikkimään. Edelleenkään pikkuiset eivät ihan täysin ymmärrä isojen leikkejä, pienillä on vielä paaaaljon paljon opittavaa koirana olemisesta.



Toistensa kanssa pennuilla käy paremmin jutut yksiin, ollaan samalla haparoivalla aaltopituudella. Kun ensiksi leikki oli pientä suulla tapailua, on ihan justiinsa tullut leikkeihin myös toisen kellistämistä, toisen päällä retkottamista ja kurkusta nujuuttamista. Harjoitellaan hurjaakin hurjempia metsästysleikkejä.



Suurimmalta osalta täysin viattoman sivustaseuraaja-kuvaajan kinttukin koetaan välillä hyväksi työkalupakin testauskappaleeksi. Tyypit tutkii upouusin kalustoin maailmaa, ei kerrota tohkeissaan oleville niiiin tärkeille pennuille, vaan ei niistä kalustosta ihan oikeasti mihinkään vielä ole...


Roolit vaihtuvat tiuhaan saman leikkirupeaman yhteydessä. Kovin kömpelöä ja hapuilevaa nujuaminen vielä on, pääosin hamutaan ja haukkaillaan toveria päästä. Tieto kertoo pään alueen hermoston olevan parhaimmin kehittynyttä. Leikin varjolla kakaroiden motoriikka ja aistit, sekä tasapaino kehittyvät.


Tasapainon ja motoriikan kehittymiselle onkin tarvetta, siinä kun toiset, Hippa ja kuopus, hiippailevat kepeästi horjumatta tutkien kaikkia asunnon vajaata viittäkymmentä neliöitä, toiset, Rohto ja esikoinen, vaappuvat kuin pienet ankanpoikaset ja mahalleen mätkähtämisen jälkeen sotkevat takajaloillaan päästäkseen uudelleen sopiviin kävelyasemiin. Taitavia nekin rupeavat pikkuhiljaa olemaan, meneepä vain vähän kauemmin päästä mahaltaan ylös liukkaalla muovimatolla, askel liikuttaa pyöräyttäen koko roppia, häntä toimii tasapainottavana peräsimenä.


Pieniä haukahduksiakin kuuluu, joskin ne ilmestynevät repertuaariin paremmin vähän myöhemmin. Tyypit ruinaa päästäkseen tuhlaamaan drinkkilippujaan, kuhina ja puhina käy, kun pennut yrittävät yltää seisovillaan olevan Luna-mamman maitoa pullottaviin roikottimiin, mutsi tuottaa haastetta ruoanhankintaan, ei ole maailma niin helppo kolme viikkoiselle kuin viikon ikäiselle.

Löydä kuusi kuvasta.


Rohto, Hippa ja esikoinen.


Noora kävi ihastelemassa keskiviikkona 8.7. tasan kolmeviikkoisia.

3 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Miten mikään voi näyttää nuin suloselta kun neljä toistensa naamaa taikka niskavilloja taikka kuvetta jäytävää koiranpentua :) Reippaita rääpäleitä niinkun pitääkin.

Erityisen suurella mielenkiinnolla tässä toki seuraa sinisten typyköiden kasvua ja persoonien kehitystä...aikalailla samiksia ovat vielä :) Kiitos kun jaksat pitää meitä pentukuumeessa piehtaroivia ajantasalla.

sosuka kirjoitti...

No, mun ei tarvi jaksaa pitää teitä pentukuumeisia ajan tasalla kuin pari kuukautta (plus männäodotusajat ynnä muut...), mutta teidän pitää pitää kasvattikuumeessa piehtaroiva kasvattaja ajan tasalla hyvässä lykyssä seuraavat viisitoista vuotta. ;) (Eihän se ole kuin pieni pallo nilkassa...)

Tere tulemast viikonloppuna tsekkaamaan taas, saatte pentupiinan purettua. Passaa vaikka huomenna, olen tuon nilkan nyrjähtämisen takia saikulla, joten jos kerkiää saapi tulla viihdyttämään nilkuttavaa saikkulaista ja 24 jalkaista koiralaumaa. ;)

(...ja toiset kauempana asuvat pentuhörhöt muuttuvat Woodoo-Maanisen värisiksi... ;) )

Rohto ja Ravja kirjoitti...

Kyllävaan täällä viherretään ;) Onneksi mukavan tiuhaan päivittyy tarinaa ja kuvaa etäelämää elähdyttämään!