keskiviikkona, heinäkuuta 08, 2009

Kolme viikkoa elämänkokemusta.

SINI1, ESIKOINEN (mahd. Pihka/Noita)

1400g
(2vk 1010g, 1vk 700g, syntymäpaino 381g)

Esikoinen on viikon sisään oppinut kävelemään, joskin edelleen muovimatolla mahalleen rätkähtämisen jälkeen kestää hetken, ennen kuin saa himppasen holtittomat takajalkansa taas kerättyä alleen. Selvästikin silmät näkee ja korvat kuulee. Esikoinen on porukan hurrrrjimus (tai ainakin yhtä hurja kuin sininen siskonsa), leikkisä pikkuotus, joka tapailee suullaan tovereita, testailee ihan vastikään puhjenneita hampaanalkujaan sekä harjoittelee koiraääniä, kurisee murinoita ja väyhkii kimeästi pikku haukahduksia. "Hrrrrrr-väy!" Tassu heilahtaa, iskee ja suu hamuaa kylkeä tai niskaa. Kaikkiaan tyyppi on symppis, nyt kun pennut ovat päässeet päivittäin kulkemaan pitkin asuntoa ja ovat saaneet nukahdella minne haluavat, on esikoinen monesti tullut lämmittämään pikkuisella kropallaan jalkaterää, jumittaen uhrinsa pitkäksi aikaa heltyneenä paikalleen.


HIPPA, Omituinen Metsähippa

800g
(2vk 520g, 1vk 370g, syntymäpaino 204g)

Hippa pitää edelleen vasenta silmäänsä kiinni. Raollaan se jo on, mutta edelleen ilmestys muistuttaa enempi yksisilmäistä merirosvokissaa kuin koiranpentua... Hipsu on hassu ja pieni mönninkäinen, joka mennä painaltaa jo kovaa kyytiä, on tutkinut lukaalia rohkeasti eteistä myöten. Välillä Hippa löytyy itsekseen istuskelemasta ja mitälie mietiskelemästä, syntyjä syviä. Porukan rennoin ja rauhallisin se on selvästi, joskin on siinäkin hurjimusvaihde, kun se lähtee matsaamaan sisaruksiaan ja tapailee viattomia varvasparkoja lattialla. Hammasrivistö tuntuu suussa ja ääniin reagoidaan. Hippa vispaa häntäänsä välillä hurjasti, sen käyttö on tietenkin suhteellisen epäloogista vielä, kuten muullakin porukalla, mutta tuntuuhan se kivalta, kun pikkukoiran häntä vipattaa, kun käsi laskeutuu hajuineen pikkukoiran nenän tasalle - tahallista tai ei. Hippa tykkää nukkua sylissä, se rentoutuu välittömästi ja viihtyykin niin pitkiä aikoja, ihan lunkisti vaan, ilman kiirettä yhtään minnekään.


ROHTO

1420g
(2vk 1040g, 1vk 720g, syntymäpaino 414g)

Jäbä on tappijalkainen kyrmyniska, joka jo siirtelee roppiaan muutenkin kuin työntelemällä. Onpas herra Rohto-Ohtonen yhytetty jopa pyrähtävän lyhyeksi jääneeseen leikkiloikkimiseenkin, tämänhän tietää, iloinen hyppely päättyy mahalleen... Rohto on matriarkaalisen lauman altavastaaja, joka tyytyy siskojensa pelmuuttamiseen tyynesti. Jätkä on hermoilematon ja elämään tyynesti suhtautuva pötkäle, joka pystyy nukahtamaan minne vain, eipä näe vaivaa könytä seinän tai sohvan viereen tai suojaisaan nurkkaan, miksi vaivautua, nokoset voi ottaa keskellä lattiaa. Rohto on Hippa-systerin vakkarityyny, neitisisko kun tykkää nukkua pää sisaruksen kyljellä, Rohto on siihen ihan omiaan. Jätkä on olemukseltaan viikossa muuttunut paljon, suurimman eron varmasti tekee auenneet näkimet, jotka tekevät ilmeestä heti enempi koiranpentumaisen, Rohtosta on viikossa kasvanut pentu.


SINI2, KUOPUS (mahd. Pihka/Noita)

1410g
(2vk 1080g, 1vk 710g, syntymäpaino 366g)

Kuopuksesta on kuoriutunut Persoona, sitä on odoteltu ja siihen on päästy. Tyyppi on vilkas ja pirtsakka, se omaa epäreilusti muita sisaruksiaan huomattavasti paremman motoriikan, se on samis-sinisen siskonsa keralla hyvin leikkisä ja tyttöset matsaavatkin usein, jutut käy ihan yksiin. Kuopus on tomera, se tepastelee häntä korkealla heilahdellen ja määrätietoisesti, tapailee haukahduksia ja kohdistaa katsettaan ihan oikein. Vaikka molemmat siniset ovat ahkerasti pyrkineet pängertämään omin voimin pois laatikosta - kummankaan kuitenkaan siinä vielä onnistumatta - uskon, että kuopus on se, joka ensimmäisenä laatikon ulkopuolelta löytyy, moneen kertaan on ollut lähellä...


Iso Kiitos Noora kuvausassarina toimimisesta!

4 kommenttia:

Rohto ja Ravja kirjoitti...

Nehän on tosiaan muuttuneet marsuista/hylkeistä ihan koiranpennun näköisiksi! Kaikki niin omia ilmeikkäitä omituisia ittiään :) Jännä seurailla millaisia kuulottimia siellä kehkeytyy - toki Rohton lärpäkkeet erityisessä seurannassa ;-D

Katja kirjoitti...

Hyvin sopii tuo keltainen paita taustaksi näille "svedupennuille". Täällä tädit Katja ja Umbra-lärpätin ovat yhdestä seikasta huolissaan, nimittäin kovin on pienet ja somat korvat, kuuleekohan noilla? :)

Anonyymi kirjoitti...

Onpa pennut jo isoja mötköjä! Varsinki Rohto näyttää kunnon möllykältä ja komeat väritkin vielä! Lueskelin taas pitkästä aikaa blogiasi ja oli mukava lukea pentujen ensimmäisistä viikoista. Tsemppiä erityisesti Pikku-Hipalle ja kahdelle nenälle! :) -Emma Raivio

sosuka kirjoitti...

Eeeei, en usko, tuskinpa nuilla kuulee mitään... :) Kaivelin joitain kuvia Maaväreistä saman ikäisenä ja kieltämättä Umbran korvat antoivat silloin jo viitteitä suuruudestaan - eipä sitä osannut tulkita, kun ei ollut kunnollista vertailumateriaalia. Jännästi tuntuu, että nämä Karhupennut ovat lyhyempi ja vähempikarvaista sakkia verrattuna Maaväreihin. Kiva seurata mitä näistä tulee. ;)

Kiitti Emma visiitistä ja tsempeistä. Nämä kehittyy huimaa kyytiä ja kuitenkin niin asteittain ja varkain, ettei niiden kasvua kerkeä varsinaisesti huomaamaan, kun niiden kanssa on tekemisissä jatkuvasti.