maanantaina, heinäkuuta 13, 2009

Karhunpäivän puuropippalot.

Meillä vietettiin Karhunpäivää, kolmattatoista heinäkuuta, puurojuhlallisuuksien kera. Syömisrituaaleihin kuuluu massun pyöreäksi loihtimisen lisäksi puurosammiossa pulikoiminen, piimäisin tassuin liukastelu sekä asiaankuuluva jokapaikansotkeminen.


Karhupennut saivat ensimmäistä kertaa kokeilla "kiinteää" ruokaa, menussa puuro-jauheliha-piimä-velli. Rohto otti varaslähdön tytöiltä ja "maistoi" ruokaa, maistaminen äityi ahmimiseksi, kun herrapentu ahnaasti haukkoi evästystä kitusiinsa ja otti puurokylvyn, käyttäytyi kuin ei olisi ennen ruokaa nähnytkään... Tyyppi tietää edelleen, aina vaan, mikä on olennaisinta (pienen) koiran elämässä.


Rohto ohjeisti tytötkin ruokailun alkuun, maisteli vielä seuran ja kohteliaisuuden vuoksi, mutta koska oli saattanut itsensä melkoisen pyörivään olotilaan lyhyessä ajassa, simahti jätkä pian ruokalevolle, tyttöjen jatkaessa puurobileitä ja pitäessä tunnelmaa yllä.


Vähän omituista, ihan erilaista mitä tähän asti...

Tytöt ruokailee hyvällä halulla, siniset, kuopus (vas.) ja esikoinen sekä Hippa.

Hippa söi siivosti ja sievästi, siistipä vielä lattiaakin ohessa, nuollen sinne tipahtevat murenat. Pikkutyyppi jäi vielä puurosammioiden äärelle, kun toiset olivat saaneet massunsa täyteen niin, että mieli suuntautui jo jälkkärimaitoihin. Hipan jälkeen viimeistelyn hoitivat asianmukaisesti Luna-mamma ja isosysteri Ursa, jotka kärkkäästi odottivat tilaisuutta päästä ruokapöydän siivoustehtäviin.


Vaikka olivat osoittaneet olevansa tyytyväisen kylläisiä ja kiskaisseet itsensä irti jo "silmät söis, mutta vatsa ei vedä" olotilastakin, sanoneet "Kiitos." ja siirtyneet jälkkäreihin, niin silti pennuilla heräsi kiinnostuksen uusi aalto, kun aikuiset koirat tulivat viimeistelemään puuroiluhetken. Karhuset häärivät ympärillä, tunkivat itseään uudelleen lautasen äärelle, kiertelivät aikusia ja ihmettelivät miten tyhjäksi juuri puolittain täysi lautanen voi tulla.


PIIMÄPARTAISTA KARHUNPÄIVÄÄ!

1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Puurobileet! :D Ihania ilmeitä tenavilla...siniset tytöt rinnakkaisissa kuvissa hyökkäilevät puuron kimppuun kuonot rutussa, pienen karhun raivolla. Huvittavaa! ;) Ovatko nuo saaneet puuroa nyt joka ilta? Miten isojen koirien ruuille totuttelu tästä jatkuu? Kiintoisaa tämä pienen koiran elämä.. :)