tiistaina, elokuuta 11, 2009

Rohton muutto ja eka päivä.

9.-10.8.

Sain Marikalta, Rohton (Omituinen Ohtonen) omalta ihmiseltä, kuvareportaasia Rohton muutosta ja ensimmäisestä päivästä uudessa kodissaan.

Omituisessa kotikolossa.
Porukalla nakerretaan Marikan tuliaisia, Luna, Rohto, Pihka, Ursa ja Hippa.

Rohto oli suhtautunut matkantekoon, autoiluun lunkisti, "99%:sti nukkuen". Aivan alkumatkasta oli ollut vähän levoton, jyrsinyt sitten hetken herkkuluuta ja asettunut tyytyväisesti jalkoihin nukkumaan. Mitään matkapahoinvointiin viittaavaakaan ei ollut reippaalla matkalaisella havaittavissa. Hyvä juttu.


Matkanvarrella, Niinilahdessa, oli pidetty taukoa, syöty jäätelöä, ihmetelty rannalla pulikoivia pikkuihmisiä...ja harrastettu...



Rohton ihan ensimmäiseksi harrastukseksi muodostui yllättäen geokätköily, ihan uusi tuttavuus ihmiselleenkin, joskin autokuskille kyseinen puuha oli jo tiedettyä. Niinilahdessa olevaan geokätköön merkattiin Rohton puumerkki.

Rohto was here.

Älä koskaan ryhdy geokätköilijäksi.

Tomera matkantaittaja saapui perille uusille kotikonnuille iltasella, edessä oli odotettu Rohton ja Ravjan (Pukranvaara Ravja, Rohton Luna-emon isä) kohtaaminen, joka oli sujunut kuitenkin melkoisen kivuttomasti. Aivan lähietäisyydelle ei sentään kakaraa päästetä ihan heti, tietty auktoriteeti sentään täytyy säilyttää...

"Reipas matkamies saapui kotosatamaan himpun puol kymmenen jälkeen. Tutustelut äänekkään paapan kans sujui hyvin, odotetusti Ravja urahteli liikalähentelystä ja pikku-R väisti. Reippaasti on Rohto tutkaillut uusia paikkoja vetäen välillä riekkumarallaa-hepuleita. :) Noin vartti sitten matkalainen alkoi vetää mun sängyn vieressä sikeitä ja paappakin nukkuu ihan tyytyväisenä (?) vakipaikallaan. ;)"

Rohto oli nukkunut yönsä hyvin, aamukuudelta oli havahduttanut ihmisensä unenrippeet silmissä viemään pikkupoikaa pihalle aamupissalle, jonka jälkeen unet olivat jatkuneet, jahka Rohto oli ensin purkanut hammasenergiaa puruluuhun. Ensimmäisen päivän aamunhetkenä yhteiselo Ravjan ja tyttärenpoikansa välillä näytti seuraavanlaiselta, juuri ja juuri samassa kuvassa...



Päivää oli tutkittu kotopihan rajoihin ja Ravjaan tutustellen, sisäsiisteyskasvatusta aloitellen, ihan pientä hetkeä uuvahtaneena yksinoloon totutellen, käyty Rohton tahtiin metsälenkki-retkellä, sulateltu naapuria, varmistaen hoitopaikkaselustaa ja suhtauduttu rohtomaisen intohimoisesti ruokaan.

Sightseeing tontille Ravja-paapan opastuksessa.



Metsäretkestä oli tehty lyhyemmän metsälenkin mittainen ja ajallisesti Rohton mukainen. Pikkujätkä oli seurannut hyvin porukkaa, harhauttanut kiinnostuksensa tietysti pentumaiseen tapaan välillä muillekin urille, ojan, kasvuston tai kiinnostavan tutkimiseen, mutta juossut sitten korvat lärpyttäen edelläkulkijat kiinni, välimatka ei päässyt kymmentä metriä enempää venymään, siitä piti Rohto huolen. Oikein lupaavasti on mukanakulkevuusharjoituksetkin alkaneet omassa laumassaan.




Naapuria sulatellaan menestyksekkäästi.

Ravja jatkoi siitä mihin tyttärensä Luna poikansa opetuksessa kerkesi ja opetti Rohtolle kunnioitusta vahtimalla leluja, karkoittaen liian liki tungettelevan kauemmas.


Iltaruoan aikaan Ravja koki lamaannuttavan hämmentäviä hetkiä. Menu oli broilerinsiivet, paapalle oli asianmukaisesti, sen johtoasemaa pönkittäen, annettu ensin, kissaakaan ei kuitenkaan kerinnyt sanoa, kun röyhkeän ahnas pikku-isäntä oli käynyt vikkelästi varkaissa, napannut Ravjan nokan alta tarjotun... On se vain ahne pikku jäpikkä! Jatka Ravja vain kunnioitusharjoituksia sen kanssa... ;)

Marikan pojat.


Ensimmäisen seikkailupäivän päätteeksi, maatelaittamisaikaan, yhteiseloa paapan ja Rohton välillä. ;)



Rohto lähettelee kuvien myötä terveisiä sisaruksilleen ja sisarusten ihmisille, nämä on meille kaikille!

1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Rohto on kyllä symppis! :)

Jatkakaa vanhan paapan lämmittelyä, hyvässä vauhdissa näytte olevan jo! :D