torstaina, joulukuuta 08, 2011

8 - Joulukortit postiin viimeistään viikon päästä 15.12.


Aika leipoa joulukortteja, jotta kerkeävät saajilleen vielä ennen joulua. Näin ohjeistaa Itella: "Joulupostimerkeillä lähetettävät kotimaan joulutervehdykset tulee postittaa viimeistään torstaina 15. joulukuuta. 2.luokan kirjeenä lähetettävät joulukortit tulee postittaa viimeistään maanantaina 19. joulukuuta ja 1.luokan kirjeenä lähetettävät joulutervehdykset tiistaina 20. joulukuuta."

Itetehdyssä joulukortissa on henkilökohtaisuutta ja persoonallisuutta. Se ilahduttaa paitsi saajaa myös tekijäänsä.

Joulukorttien väkertäminen on terapeuttista, luovaa ideointia. Käytännössä kortin rakentamiseen voi käyttää lähes mitä tahansa; kartonkia, papereita, nauhoja, nappeja, kankaita, luonnonmateriaaleja, vanhoja joulukoristeita, valokuvia, tekstin pätkiä jne. Taustalla oleva idea, johtava punainen lanka, auttaa toteutuksessa, mutta itse olen ainakin huomannut, että pääosin lopputulos ratkeaa vasta tehdessä. Kokeile, sommittele ja päästä mielikuvitus valloilleen!

Näiden tämänpäiväisten joulukorttien tausta-ajatuksena oli tehdä vanhoista tapetinpaloista eläinsiluetteja ja käyttää niitä hyväksi korttien teossa. Mikäli hahmojen luonnostelu tuntuu haastavalta, siluettien malleina voi käyttää myös esimerkiksi piparkakkumuotteja.

Vanhoista tapeteista saa myös persoonallisia vahvoja kirjekuoria (kuvassa taustalla oleva kuori on tapettia). Jos sopivan kokoisen "kaupasta ostetun" kuoren avaa saumoista, sitä voi käyttää mallina. Kirjekuoria voi tehdä hyvin myös esimerkiksi vanhoista kirjan sivuista tai sanomalehdestä - sarjakuvasivut, ruokareseptit sekä jokin kiintoisa artikkeli ovat passelia materiaalia.


Jotta minulta joulukorttia odottavat ihmiset eivät huolestuisi niin mainittakoon, että nämä ovat vain joulukalenteria varten tehtyjä malleja ja kuoressa silloin myöhemmin tulee jotain ihan muuta. Salaisuutta ei ole paljastettu. ;)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi että kuinka älyttömän makeita!!! Olen sanaton. Tai en tietenkään ihan, mutta voitasko viettää sellanen askartelupäivä tai -viikonloppu joku kerta?

sosuka kirjoitti...

Kiitos! :) Vietetään vain askarteluviikonloppua joskus, olen mukana. :) Kivaa väkertämistä. Tykästyin itse tuohon porokorttiin kovasti, vaikka se onkin hyvin yksinkertainen - tai ehkä tykkäänkin siitä juuri siksi.