maanantaina, joulukuuta 05, 2011

5 - Virkattu lumitähti.


Inspiroitukaa virkkaamaan. Jos virkuunkoukku ei ole ollut pitkään aikaan kädessä, eikä enää ole muistikuvaa tai pienintäkään hajua siitä, mitä tarkoittaa piilosilmukksa tai pylväs - saati kolmois- tai nelospylväs, suosittelen lämpimästi oppisivustoa, Viivin virkkausnettiä, jonka neuvojen avulla saa muistuteltua mieleen virkkauskiemuroita.

Virkatun lumitähden tärkkäämällä saa aikaan kauniita talvisia koristeita, jotka voi jättää esille vielä joulun jälkeenkin.

OHJE:
1. Virkkaa 6 ketjusilmukkaa (kjs), yhdistä renkaaksi piilosilmukalla (ps).
2. Virkkaa 12 kjs (=kolmoispylväs ja 7 kjs), kolmoispylväs renkaaseen + 7 kjs… jatka kunnes renkaassa on 6 kolmoispylvästä ja kjs-ketjua. Yhdistä viimeinen kjs-ketju piilosilmukalla kerroksen alussa virkatun 12 kjs:n ketjun 7. silmukkaan.
3. Virkkaa 6 kjs ja neloispylväs juuri virkattujen ketjusilmukoiden lähtösilmukkaan. Kolmoispylväs alemman kerroksen seuraavan kolmoispylvään päälle + 6 kjs + ps alemman kerroksen kolmoispylvääseen, johon juuri tehtiin kolmoispylväs.
9 kjs, ps kuudenteen silmukkaan koukusta lukien (= pieni nirkko). 9 kjs + ps 9. silmukkaan koukusta lukien (=iso nirkko). 6 kjs + ps 6. silmukkaan koukusta lukien (= pieni nirkko) ja ps ensimmäisen pienen nirkon tyveen. 3 kjs + ps samaan kolmoispylvääseen, jonka päälle tämä nirkkoryhmä on tehty. Jatka kerros loppuun.


OHJE SOKERITÄRKKIIN:
½dl sokeria liotetaan ½ dl kiehuvaa vettä, liuoksen annetaan jäähtyä. Työ upotetaan hetkeksi liuokseen vettymääm ja nostetaan sitten pois. Liika märkyys puristetaan pois ja työ muotoillaan halutun laiseksi. Työ annetaan kuivua seuraavaan päivään. Työtä ei silitetä.

1 kommentti:

Elina kirjoitti...

Nämä joulunrakennusvinkit on kyllä loistavia. Ja opiskelijankin budjetin kestäviä. :D