perjantaina, joulukuuta 23, 2011

23 - Kuvan siirto.

Kuvan siirto on suhteellisen maagista toimintaa. Seuratkaapa.
Siirretyssä kuvassa Omituista kööriä sukulaisineen: Noita, Rohto, Luna, Pihka, Ravja ja Hippa, sekä alaosastolla Ursa.
Yksityiskohdat katoavat ja Hipasta selvää saa vain toisesta etujalasta Ravja-paapan vieressä.


Kuva1.
Kuvan siirtoon tarvitaan siirrettävä kuva, pohja, jolle kuva siirretään (itse käytin pahvia, mutta se voi olla myös jokin muu levy, paperi tai kangas), vesiohenteista akrylaattilakkaa, sivellin, leivinpaperia, silitysrauta ja pala kynttilää.
Siirrettävän kuvan tulee olla mustavalkovalokopio, sillä kopion musta väri siirretään pohjalle. Kuva siirtyy pohjalle peilikuvana alkuperäiseen nähden.

Kuva2.
Lakkaa kuva sekä pohja huolellisesti akrylaattilakalla. Anna pintojen kuivua 10min.

Kuva3.
Aseta lakatut pinnat vastakkain ja silitä leivinpaperin läpi pinnat kiinni toisiinsa silitysraudan kuumimmalla lämmöllä. Ole jälleen huolellinen.

Kuva4.-7.
Tarkista, että lakkapinnat tarttuivat kauttaaltaan toisiinsa kiinni. Aloita sitten paperin irroittaminen kostuttamalla ja pintaa hellästi sormenpäillä hiertämällä. Varo vahingoittamasta kuvaa liian voimakkailla otteilla. Aloita keskeltä ja etene reunoja kohti, kuva tulee pikkuhiljaa esiin. Kuivaa pintaa välillä ja jatka pinnan silittelyä niin kauan kunnes valkoinen paperi on irronnut.

Kuva8.
Kuva kirkastuu, kun se viimeistellään hankaamalla pintaa kynttilällä ja sen jälkeen sulattamalla kynttilä kuvan pintaan silittämällä. Suojaa pinta silitettäessä leivinpaperilla.

Kuva9.
Jos pinta tuntuu käpristyvän voimakkaasti kuperaksi pinnan voi suoristaa lakkaamalla myös toisen puolen. Jännite tasoittuu.

Ei kommentteja: