keskiviikkona, joulukuuta 21, 2011

21 - Huovutettu sydän (= epätoivo).

Koska kaikki ei aina luonnistu toivotulla tavalla, niin tässäpä sopiva maankamaralle tipautus, elikkäs Joulun "ratoksi" oikein "mukava" ohjeistus huovutettuun sydämeen. Kuvan lopputulostahan uskaltaa jopa katsoa, vaan ei se kyllä mennyt ihan niin kuin Strömsöössä. Kiitos vain Marika vinkeistä. ;)

Alkuajatuksena oli tehdä neulahuovuttamalla sydämiä piparkakkumuottia kehikkona hyväksikäyttäen. Materiaalina omien koirien pohjavillat. Sain Marikalta viime vuonna Jouluksi kolme sydäntä (Peeran, Ravjan ja Rohton karvasta) ja olivatpahan hienoja. Helppoja kuulemma tehdä...

Yritteliäänä, tottakai-minä-osaan-immeisenä lähdin hommaan olettaen tietäväni mitä teen. Oikeaoppisesti superlonia huovutusalustaksi ja sydänmuotin läpi neulaamaan. Onnistuin tekemään vaikka minkälaisia venahtaneita hökötyksiä, yhdessä versiossa alustana ollut superloni tuhoutui, kun se huovuttui sydämen sisään. Lopulta paras (ja sama mikä on myös kuvassa tuunattuna, ommeltuna ja napitettuna) sydän syntyi siten, että neulasin sydämen jotakuinkin hatarasti kasaan ja rupesin sen jälkeen leikkimään saippualla ja vedellä, kuten huovuttaessa tehdään. Sydänkehikko oli kokoajan systeemin ympärillä ja poistin kehikon vasta, kun työ oli täysin kuivunut.

Konsultointia Marikan suuntaan, kun homma ei lähtenyt luonnistumaan odotetun mukaisesti. Hän oli käyttänyt sydämien sidostamiseen ja ryhdistämiseen pohjavillojen väliin laitettua naavaa. "Jes! Nythän tämä onnistuu!" ...vaan ei. Enhän minä toki ole surkea neulahuovuttamaan, mutta Marikan täytyy olla siinä TODELLA hyvä.

Yrittäkääpäs. Oikein leppoisaa ajanvietettä. ;)
Minäkin aion vielä yrittää. Niin kerta! Perhana.

Sydän on tehty siis oman porukan pohjavilloista. Arvaapa vain kenen karvaa on käytetty....?

1 kommentti:

Rohto ja Ravja kirjoitti...

Hienohan siitä tuli <:-D
Ursan villoja?