lauantaina, joulukuuta 24, 2011

24 - Ikkuna.

Oikein ihanaa ja lämpöistä Joulua!!

Ikkunan karmeista väsääntyy muistitaulu. Saman voi toteuttaa myös esimerkiksi taulunkehyksiin. Tarvitaan kynä, mitta, vasara, pieniä nauloja, rautalankaa sekä kahdet pihdit, katkaisemiseen ja rautalangan vääntämiseen.


Kuva1.
Mittaa ja merkitse naulojen paikat ja naulaa ne paikalleen, siten, että noin puolet naulasta jää vielä naulaamatta. Näihin nauloihin pingotetaan rautalangat.

Kuva2.
Pingota rautalangat ensin vain toiseen suuntaan.

Kuva3.
Lyö viimeiseksi naulat vasaralla pohjaan asti. Naulojen nupit ankkuroivat rautalangat paikoilleen.

Kuva4.
Pingota toiseen suuntaan menevät rautalangat siten, että aina kun risteät toista rautalankaa kiepautat rautalangan sen ympäri. Toimi symmetrisesti. Jokaisesta kiepautuksesta tulee silloin samanlainen. Ankkuroi lopuksi rautalangat jälleen paikoilleen nauloihin ja lyö ne vasaralla loppuun asti.

Kuva5. ja 6.Sido kukkaset paikalleen rautalankojen risteyskohtiin. (Kuvat kukkien tekemiseen alapuolella.)

KUKKIEN TEKEMINEN

Kukkien terälehtiä voi olla kolme tai vaikka neljä. Silloin rautalankakieppejä kynän ympäri tulee tehdä kahdeksan. Terälehtien tulee olla kaksinkertaisia, jotta tauluun laitettavat kuvat yms. pysyvät paikoillaan.

Taulu on valmis.

Oli ilo tehdä joulukalenteria, vaan se ilo on ohi nyt, Joulu on tullut ja viimeinen luukku auennut.

Projektin toteuttaminen oli välillä vähän raskasta, mutta loppujen lopuksi tuli itsekin kokeiltua ja tehtyä monia sellaisia juttuja, joita on jo pitkään halunnut kokeilla, mutta joita on aina milloin minkäkin tekosyyn varjolla siirtänyt eteenpäin. Toivottavasti kalenterin luukut herättivät kihelmöintiä ja kokeilunhalua sormenpäissä.

1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Kiitos kalenterista! Se on ollut täynnä hauskoja, kokeilemisen arvoisia ideoita :)