tiistaina, huhtikuuta 15, 2008

Umppa-Lumppa harrastaa.

Umbra on taas kehittänyt tottelevaisuuttaan ja osannut hienosti arkitottistreeneissä, huolimatta siitä, että edelliset ohjatut treenit ulottuvat viime syksyyn. Iloisena kuuntelen, että Umbra kehittyy jatkuvasti ja tekee mielellään töitä ihmistensä kanssa. Sivulletulot, seuraamispätkät, lyhyet paikallaolot ja maahanmenot onnistuu kotioloissa sujuvasti.

"Ensin oli vuorossa arkitottis, minä olin siis vetäjänä ja Umbra miun demo-koirana ja Jyrin treenattavana. Siellä otettiin kontaktikävelyä, sivulletuloa, ruokakupin ohittamista sekä luoksetuloa. Kaikki liikkeet meni Umbralla oiken hyvin, kun ottaa huomioon sen, että se on viimeksi ollut viime syksynä ohjatuissa treeneissä. Välillä Umbra innostui haukkumaan minun perääni, kun katsoin muiden koirien suorituksia. Lisähaasteena Umbralle oli ryhmässä treenaava lapinkoira poitsu. :) Umbra käyttäytyi tosi hienosti, ei enää jännitä niin paljon kahtena seuraavana viikonloppuna olevat katsemukset. Arkitottiksen loputtua Umbra ja Jyri lähtivät kotiin ja oli miun ja Keksin vuoro treenata."

Umbra pääsee myös treenailemaan agilitya toukokuussa, luvassa intensiivistä esteiden opettelua yksityisopetuksena, kun Umbra pääsee ohjattavan ryhmän rinnalle speciaalikoirana oppimaan esteiden oikeata suorittamista. Kiva seurata millaisella innolla ja reippaudella Uu lähtee touhuihin.

Ei kommentteja: