torstaina, huhtikuuta 24, 2008

Umbra. KATELMUS+

Sunnuntaina 20.4. nautittiin aurinkoisesta kevätsäästä Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman nimi oli Katselmus+, koolla kirjava joukko suomenlapinkoiria ja henkeen sopivia ihmisiä sekä uusia tuttavuuksia. Mukava päivä, kiitokset asianosaisille seurahetkistä, joissa ei aivan menestykseltäkään vältytty.

Henna, Katja ja Sirene sekä karvainen yleisöedustus Umbra, Ursa ja Luna.

OMITUINEN UMBRA FIN29051/07
i. Delete e. Nutukas Illusia



20.4.2008, Helsinki.
Tuomari Marri Penna.

TYYPPI: Yleisvaikutelma kevyt, älynnyt panna isot korvansa lurppaan, parantaa yleiskuvaa. (pun.)
PÄÄ: Kevyt, pieni, narttumainen pää. Toivoisi pikkuisen enemmän kuonoon massaa. Jotain viehättävää. Yleiskuva sievä. (punainen nauha)
RAKENNE: Kevyt, kuiva ja tyylikäs, suora ja hyvä edestä ja takaa, edestä leveä, takaa hiukan ahdas. (punainen nauha)
LIIKKEET: Liikkuu kauniisti, hiukan ahtaasti takaa. (punainen nauha)
TURKKI: Kaulavillasta näkee, että karvareserviä on. (sininen nauha)
LUONNE: Erinomainen. (vaaleanpunainen nauha)

Istuisi Inarin maisemiin. Viehko ja eteerinen otus.

JUN-n 1/4. Lapin leima.


Umbra haistatti oletuksille ja yllätti koolle kokoontuneen faniyleisön. Reippaan kahdenkymmenen alle kaksi vuotiaan nartun joukosta Umbra valikoitui ensin kahdeksan ja siitä edelleen neljän parhaan joukkoon. Esillä hyvin eri tyyppisiä koiria. Umbra on kevyt, ilmava ja tyylikäs koira, joka herätti korvineen tuomaristossa ihailua. Oli lohduttavaa kuulla, että Umbran aavistuksen ulkokierteiset takajalat pantiin toki merkille, mutta ne eivät vaikuttaneet negatiivisesti Umbran antamaan yleiskuvaan, eikä niitä pidetty vakavana haittana.

Umppis todisti myös olevansa tuomarille mieleinen, tyypikäs rotunsa edustaja ja sai Lapin leiman, joita titteleitä Marri Penna jakoi koirille, "joissa on komeutta, karismaa ja hiven nostalgiaa. Koiran olemuksesta tai ulkomuodosta voi löytää kosketuksen vanhaan paimenkoirakantaan."

Arvosteltavien ominaisuuksien värikirjo nauhoissa oli suhteellisen tasainen, keskimäärin Umbra on hyvä ja rotunsa omainen koira. Hihnaan sidottiin punaisten nauhojen (aika hyvä) lisäksi vaaleanpunainen (erinomainen) luonteesta ja sininen (tyydyttävä) turkista.





Umbra liikkuu kauniisti ja kevyen oloisesti.

Ei kommentteja: