sunnuntaina, huhtikuuta 13, 2008

Jatkosota.


Umbra on rampannut lekurissa silmiensä takia enemmän kuin pikkukoiralle soisi. 7.4. taas koitti lekurireissu.
Edellisenä iltana se oli ruvennit siristelemään vasenta silmäänsä, eikä tuntunut mielellään edes pitävän sitä auki, niinikään aamulla oli tilanne tuntunut huolestuttavalta. Lääkäriaika saatiin samalle päivälle, joskin enemmän iltapäivälle. Pitkää päivää odotellessa ja perusteellisen syynin jälkeen Umbrasta löytyi ikäviä öttiäisiä. Täit olivat taas valinneet Umbran kasvupaikakseen.

Noin kuukautta aikaisemmin, maaliskuun puolessa välissä Umbrasta löytyi pari verenimijää, joita hoidettiin Expotilla. Ilmeisesti Umbrassa elänyt kanta ei ollut ottanut tästä itseesä, vaan jatkaneet hihitellen rattoisaa elämäänsä.

Eläinlääkäri oli tutkinut Umbran huolellisesti ja todennut vasemman silmän turvotuksen johtuvan joko ulkoisesta ärsykkeestä tai allergiasta/yliherkkyydestä. Umbra on siis periaatteessa voinut itse raapaista itseään silmään yrittäessään lievittää täiden aiheuttamaa kutinaa. Silmän pinnalla ei kuitenkaan ollut näkyvää haavaa tai naarmua. Jos silmät vielä jatkossa vaivaavat pikkuneitiä, eläinlääkäri suositteli käymään silmiin erikoistuneen kollegansa pakeilla. Toivottavasti seuraava lekurikäynti silmien takia on kuitenkin vasta virallinen silmätarkki ehkä vuoden päästä.
Vilkkuluomessa löytyi edelleen muutamia rakkuloita, mutta ne poistunevat iän kanssa.

Umbralle paranemisia, seurataan tilannetta ja toivotaan parasta, ettei silmävaivat ole merkki mistään vakavammasta.

Umppiksen strategiset mitat tällä hetkellä 12,85kg ja kotimittauksella 46cm.

Ei kommentteja: