torstaina, maaliskuuta 13, 2008

Pentuja.

Ursa (Nutukas Ursula) järjesti itselleen juoksut, jotka alkoivat viime torstaina 6.3., samalla se jatkoi kalenteriaikatauluaan juoksujen suhteen ja piti edelliseen väliä päivää vaille tasan 6kk. Ursa on todistanut olevansa hyvin jämpti tyttö, jotenka seuraavia juoksuja uskallan odotella alkavaksi elokuun puolen välin tienoilla 2008.

Ursan juoksut ovat tulleet 5-6kk välein (20,5vk, 23vk, 23,5vk, 22vk), ensimmäinen juoksu alkoi 9kk iässä.

Juoksut:
27.4.2006, 17.9.2006, 23.3.2007, 5.9.2007, 6.3.2008. Virallinen veikkaukseni seuraavien juoksujen alkamispäiväksi on 11.8. (eikä vähiten siksi, että silloin on allekirjoittaneen nimipäivä :) ).

Syy, miksi seuraavia juoksuja jännitetään niin, että julkistetaan liki vedonlyönti alkamispäivämäärästä, on se, että Ursa on tarkoitus astuttaa tulevista juoksuista ensi syksynä. Ursa on virallisesti kasvattajansa omistama koira, se on siis minulla sijoituksessa. Sovimme kuitenkin niin, että ainakin nämä ensimmäiset pentunsa syntyisivät Omituisiksi. Jatkot järjestämme ajan tullen. Synnyttääkö Ursa itsensä "korvaajan", joka jatkaa Nutukas-linjaa vai meneekö se itse omassa ominaisuudessaan myöhemmin synnyttämään jatkajia Nutukas-pentulaatikkoon, kaikki selvinnee matkan aikana. Jokatapaukessa ensi syksynä mahdollisesti maailmaan putkahtavat valloittajat syntyvät Jyväskylässä Omituiseen klaaniin.

Ursalle on jo valmiiksi harkittuna kiintoisa uros, terve ja toimintakykyinen, sharmantti miekkonen. Urosta on myös kosittu ja siihen kosintaan on ilokseni vastattu myöntävästi, kuitenkaan en uskalla ihan tässä vaiheessa vielä julkistaa nimiä. Edessä on vielä monta asiaa, johon juttu voi kompastua. Kuitenkin odottelen tulevaa syksyä enemmän kuin innostuneena. :) Luvassa mielenkiintoinen prosessi.

Ursa on reipas, rohkea ja rauhoittumaan kykenevä koira, jonka ehdottomasti paras ominaisuus on kuitenkin se, että se on ihailtavalla tavalla aina "kuulolla". Valmiina toimimaan. Ursa on osoittautunut mainioksi ja yhteistyöhaluiseksi harrastuskoiraksi, jonka ehdoton ykköslaji on agility. Tällä hetkellä kisaamme Maxi2-luokassa. Lisäksi olemme startanneet myös TOKO-kentillä, takataskussa yhden kokeen kokemus ja alokasluokan ykköstulos. Ursa on myös suorittanut poropaimennustestin hyväksytysti.

Ursa on C-lonkkainen, tervesilmäinen ja prcd-PRA terve (A). Lisäksi siltä on kuvattu myös kyynärät, polvet, olat ja selkä, eikä löydettävissä ollut muutoksia. Vielä nimeämätön Mister X on A-lonkkainen ja tervesilmäinen.

Olen pyrkinyt löytämään Ursalle sulhaseksi jotain speciaalia ja erilaista, onhan Ursa sitä itsekin, sekä sukutaulunsa puolesta (mm. isän isä rotuunotettu työkoira Panu), että koirapersoonana. Tässä tavoitteessani koen onnistuneeni, mikäli suinkin tämä projekti koskaan saadaan päätökseen.

Jatkuu...

Ei kommentteja: