lauantaina, toukokuuta 26, 2012

TRIPLAsijoitus LAUKAlla.

Tänään olimme Ursan kanssa agilitykisoissa Laukaassa, startattiin kolme kertaa Kari Jalosen radoilla. Meno oli erittäin erittäin tahmeaa (etenemisnopeudet keskimäärin vain vaatimattomat 3,5m/s). Varmasti viikon kestänyt kesälomareissailu pk-seudulla vaati veronsa, eilen tultiin kotia vasta puolen kahdentoista aikaan yöllä. Kunnon lepoa ei väliin kertynyt ja se sitten näkyi koirassa - ja ohjaajassakin todennäköisesti... Lisäksi aurinkoinen kuuma päivä hidasti hommaa vielä vähän lisää. Jokatapauksessa tuloskimaraa kelpaa katsella. Kolme nollaa, viimeinen yliajalla ja jokaisella palkintosijoitus. Hyvä me! :D

Ekan radan alku lähti käyntiin todella todella hitaasti. Ursa ei ollut lähdössä yhtään sellainen haukkuva malttamaton itsensä, kuin yleensä, vaan lähti hidasta löntystyslaukkaa hyppyjen yli. Tätä en muista nähneeni, vire oli todella matalalla. Hankala välistäveto vei vähän ylimääräistä kurvia, mutta muuten selvittiin radasta ihan hyvin - varsin hitaasti vain. Lopullinen aika täpärät -0,10 ja sijoitus 2.

Toinen rata oli hieman ensimmäistä haastavampi, vauhtia Ursassa oli ihan aavistuksen enemmän. Pari täpärää paikkaa radalla, ensin meinasin vetää Ursan keinulta pituuden ohi, mutta tämä päättyi onnellisesti. Sain näytettyä esteen Ursalle juuri ajoissa ja tyyppi kävi pelastamassa tilanteen. Toinen täpärä kohta oli puomin jälkeen, kun ajauduin itse aivan liian lähelle seuraavaa hyppyä, hetken olin varma, että Ursa väistää minua hypyn taakse - vaan niin se Ursa vain toistamiseen pelasti tilanteen ja tuli tosi tiukasta välistä hypyn oikein päin. Pientä hutilointia ohjaajalta tällä radalla, mutta Ursan ansiosta tulos ihanneajan alle -1,40 ja tästä sijoitus 3.

Päivän viimeinen rata oli hypäri. Hyvä fiilis, kun tähän ei tarvinnut jännittää kontakteja (vaikka päivän kontakteilta selvittiinkin tänään varsin mallikkaasti). Rata oli suhteellisen sujuva, mutta yksi kohta radan alussa söi aikaa. Kolmannella esteellä siivekkeen kierto oli aivan mielettömän hidas, meidän mahdollisuudet ihanneaikaiseen nollaan meni saletisti siihen. Ursa kulki laajalle kaarteelle kysyen. Jossittelu lienee turhaa, mutta ehkä kuitenkin nopeampi reitti olisi ollut vähän pidempi reitti toisen siivekkeen kautta S-mallisesti. No turhaapa jossittelu lienee tässä vaiheessa. Lopputulos +1,55 ja sijoitus 3.

Pääasia oli, että kontaktit pysyi kasassa. Saatin aikaiseksi ratavirheettömiä ratoja, vaikka takana on rankka ja tapahtumarikas viikko. Kyllä me yhdessä näihin pystytään! Saalista kerättiin herkkuina ja leluina jokaisesta palkintojenjaosta (toisen kisan palkintojen jaon jälkeen tuomari totesi, että olemme täällä taas ja kysyi aionko olla myös kolmannessa palkintojenjaossa. "Siitä lähdetään."

A-kisa, 0/-0,10, sij.2./18 (nopeus 3,47m/s)
B-kisa, 0/-1,40, sij.3./18 (nopeus 3,53m/s)
C-kisa, HR, 1,55, sij.3./18 (nopeus 3,52m/s)

Nyt on sitten viimeisimmästä kymmenestä startista yhteensä kahdeksan puhdasta ihanneaikaista nollaa. Ei paha. :)

Ei kommentteja: