torstaina, toukokuuta 31, 2012

"Mä maalaispoika oon."

Torstaina 24.5. käytiin visiitillä Rajamäessä Eevan, Ukrin (Nutukas Ukri) ja Lujahin (lappor Nutukas Deictic Lujah) tykönä. Kesäfiilistelyä aurinkoisella pihamaalla, makkaran grillaamista, salaattia, patonkia ja jälkkärikaffet. Oli mukava istuskella ja rupatella. Luna-mamma oli taas aivan tohkeissaan Eevasta. Tällä pihamaalla rouva on Ursaa ja Ukria sisaruksineen kaitsenut - ja itsekin pentuna maailmaa tutkiskellut, melkein kymmenen vuotta sitten.

Ukri pääsi tarhasta juoksentelemaan tyttöjen kanssa pihalla. Maalaispoika patsasteli sopivan eleettömästi korvat supussa, kun emokoira Luna, sisko Ursa ja siskopuoli Hippa haistelivat ja haukkuivat tyypin pystyyn heti kättelyssä. Hipan kanssa Ukri pääsi pikkuisen leikin asteellekin, vaikka taisi poijjaalla olla ihan muut mielessä, mitä viaton pikku Hippalainen edes ymmärsi. Hippa tuntuu urosten nenään olevan harvinaisen hemaiseva daami. Vaikka juoksuista ei pitäisi olla hajuakaan (viimeisimmistä juoksuista kulunut aikaa 2,5kk ja seuraavia odotellaan vasta lokakuun tienoilla), niin Hipan tuoksut saa silti uroksen korvat varsin puhuttelevasti tötterölle, sekä kropan 'vatsa sisään, rinta ulos'-tyyppisesti ryhtiin.

Ursa-poliisi protestoi Hipan ja Ukrin keskinäisiä keimailuja.

ONNELLINEN HIPPA

Hippa on onnellinen koira, kun pihalta löytyy paljon leluja ja keppejä.
Eevan pihamaa on paratiisi.

Ihan Hippaa ajatellen (Hmph, miten muutenkaan? TIETYSTI ihan vain Hippaa ajatellen!) pihamaalle oli ripoteltu erilaisia vinkuvia leluja (joiden vinkunasta voi olla jopa vähän huolissaan), veto- ja solmuleluja sekä keppejä kanniskeltavaksi. Luiden nakertelusta Hipi-Hii ei ole niin kiinnostunut. Muut olivat sitten senkin edestä, jopa jonkinlaisiin riitoihin asti, kun se paras luu oli tietysti aina jonkun ihan väärän tyypin hallussa.

Luna-mammalla oli jälleen kerran sen tyyppiset otteet, että se olisi varmasti voinut ottaa herkkuja teik-ö-weinä mukaan...

Hipi ja huolestuttavasti ääntelevä lehmä.

Ukria oli mukava taas nähdä. Se on todella positiivinen ja avoin sekä erittäin syliin pyrkivä rapsutusten vaatija. Parikymmentä kiloa halipusuja.

Ukrin turjake.

Niin ja osaahan se Uge teppujakin. Näyttäisi olevan tämä tällainen takajalkojen päällä istuskelu vähän mamman peruja. Lunan bravuurihan on "Kerjää.", joka tarkoittaa takapuolella istumista etutassut ilmassa rinnalla. Ukrilla vastaavanlainen asento on "Istu nätisti." (vai "Istu kauniisti."). Näitähän ne sitten, emo ja poika, rinnatusten temppusivat Eevalle namin toivossa. Toinen tassut sievästi rinnalla ja toinen käpälät ojossa kohti taivasta. Tästä ei onnistunutta yhteiskuvaa tullut. Lohdukkeena Ukrin esitys.

Luna "muuten vain" nättinä ja kauniina.

MAASEUTUTUNNELMOINTIA


KIITOKSET EEVA VISIITISTÄ!

Nutukas Ukri
i. Nutukas Ungelo e. Nutukas Illusia

Ei kommentteja: