sunnuntaina, toukokuuta 20, 2012

TRIPLAnollaVarkaus!!!!

Huima agilitypäivä tänään Ursan (FI AVA BH TK1 Nutukas Ursula) kanssa Varkaudessa. Pari Väyrysen Minnan tuomaroimaa agilityrataa aamuun ja siitä jatkot toisen Minnan, Räsäsen, hyppyradalla. Jok'ikisestä nollat eli kotiin tuomisina TRIPLAnolla!!!! :D

Tähän varsin harvinaiseen tuloskuntoon olemme yltäneet vain kerran aikaisemmin, heinäkuussa 2010 Orivedellä.

Ekalla radalla (D-kisa) oli pari haastavaa kohtaa. Puomia seuraavan renkaan jälkeiselle hypylle kääntö ilman, että koira painelee putkeen, sekä toisen Aan suorituskerran jälkeinen hypyn kautta putkeen meno ilman, että koira menee puomille. Molemmista kohdista selvittiin onneksi kunnialla. Ainoa oikeasti täpärä paikka oli jälleen kerran puomin ylösmeno, joka oli varmasti hilkulla. Väyrynen ei kuitenkaan huitonut käsiään, joten selvittiin virheittä. Tälle radalle pakollinen alastulokontaktien pysäyttäminen (jotta itse sai aikaa sijoittua oikein jatkon kannalta) puomilla ja toisella kertaa Aalla söi aikaa ja loppukiemurat eivät olleet aivan ihanteelliset. Lopputulos tiukan ihannejan puitteissa (etenemä ihanneaikaan 3,65m/s) kuitenkin miinuksen puolella.

Toinen Väyrysen rata (E-kisa) oli lähestulkoon D-rata nurinpäin. Tämä rata aloitettiin samoilla kiemuroilla, kuin ensimmäinen lopetettiin ja rata lopetettiin samallalailla puomilta putken kautta maaliin, kuin eka rata alkoi. Koin tämän kaikkiaan kuitenkin helpommaksi ja jouhevammaksi, kuin ensimmäisen radan. Ainoa mietittävä kohta oli muurin jälkeinen oikeaan putkeen päähän vieminen ja sieltä selviäminen puomille, joskaan edes tämä kohta ei aiheuttanut suunnatonta tuskaa. Ratasuoritus oli varsin mukavan oloista, puomikin otettiin tällä kertaa ilman epäilyksen häivää, aivan loistava ylösmeno (Mitä nyt ärähdin aika toppuuttelevan tiukkaan sävyyn Ursalle, että "Nyt!"). Pienellä epäilyksellä tulin maaliin, jotta tuliko 10-aidalta kielto. Otin Ursan pakkovalssilla putkesta ja jatkoin ennakoivaan valssiin siitä suoraan. Ursa kysyi pikkuisen aitaa, eikä lähtenyt ihan ensimmäiseen näyttöön napakasti. Tietysti radalla tuntuu pienikin epäröinti kiellolta, mutta tuomari ei tästä sakottanut. Tehtiin siis toinen nolla tälle päivää! Jälleen kerran tiukan ihanneajan puitteissa miinukselle.

Hyppyradalle (F-kisa) vaihtui tuomari. Räsäsen hypäri olikin sitten, sanoisinko kiintoisa... Esteiden ohituksia, tiukkoja linjauksia ja vähän hallussapitoakin. Rataprofiili pakotti tekemään jopa kaksi siivekkeenkiertoa, joita noin muuten välttelen viimeiseen asti niiden hitauden takia. Tuomarin asettama etenemisnopeus ihanneaikaan sokeeraavat 3,8m/s! Tämä oli kuitenkin selvästi vähän erilainen rata mitä noin yleensä näkee ja sellaisenaan varsin virkistävä ja hauska. Teimme päivän kolmannellakin repäisyllämme nollatuloksen ja päästiin kuin päästiinkin myös ihanneaikaan! Yllätyksenä puun takaa tuli palkintosija 3., vaikka jäähdyttelylenkin takia missasinkin palkintojen jaon. Hyppyserti jäi sekunnin päähän...

D-kisa, 0/-1,34, sij.7./25 (nopeus 3,79m/s)
E-kisa, 0/-2,54, sij.5./25 (nopeus 3,94m/s)
F-kisa, HR, 0/-1,30, sij.3./22 (nopeus 3,92m/s)

Uskonvahvistusnollia olemme nyt onnistuneet tekemään oikein urakalla ja samalla olemme nostaneet nollaprosenttiamme SM-joukkuehakua varten. Tavoitteisiin on päästy iloisesti. Lopullinen painotettu nollaprosenttimme 64,71%. Ennen Orimattilan ja Jyväskylän kisoja sekä näitä Varkauden kisoja vastaava prosentti oli vain 48,22%. Onnistuimme tekemään sopivan loppukirin. Hyvä me!!

1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Ootte te hurjia! Onnittelut! ;)