keskiviikkona, joulukuuta 23, 2009

Umbra luonnetestissä ja terveystarkeissa.

Remppa- ja muuttokiireiden takia kaikenlainen kuulumisten kertominen on jäänyt vajaaksi. Ensimmäinen Omituinen kävi luonnetestissä, kun Umbra testattiin lokakuun lopussa Vantaalla Lappalaiskoirat ry:n järjestämässä luonnetestissä.

Omituinen Umbra
Luonnetesti

31.10.2008, Vantaa
Lea Haanpää & Bengt Söderholm

Loppupisteet +112

Toimintakyky +1, kohtuullinen
Terävyys +1, pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3, kohtuullinen hillitty
Taisteluhalu -1, pieni
Hermorakenne +1, hieman rauhaton
Temperamentti +1, erittäin vilkas
Kovuus +1, hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3, hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++, laukausvarma






Lisää sanallista sepostusta aiheesta Umbran ihmisen Katjan blogissa, kirjoituksessa Umbran luonnetesti 31.10. Vantaalla.


Umbra on kerennyt myös virallisisiin terveystarkastuksiin, jotka suoritti Jerker Mårtenson 4.12.2009. Umbralta peilattiin silmät, jotka olivat ilokseni täysin puhtaat, sekä kuvattiin lonkat, kyynärät (0/0) ja agilityuraa ajatellen myös selkä. Kiitos Katja, kun käytit Umbran tarkeissa!

Lonkkamaljat olivat matalat ja saapuivat ikävä kyllä Kennelliittokierrokselta takaisin tuomiolla D/D. Katja oli soitellut vielä Annie Limanille, joka tsekkaa saapuvat kuvat Kennelliitossa, Liman oli kannustanut harrastamaan Umbran kanssa edelleen ja antanut lisää informaatiota lonkkien kunnosta. Toisessa lonkassa oli ilmeisesti havaittavissa pientä kulumaa, joskin muuten olivat hyvin siistit, lähellä C:tä. Umbran pennutushaaveet on tarkoitus kuitenkin haudata - myös Umbran itsensä, tiineydestä ja synnytyksestä aiheutuvan rasituksen vuoksi.

Umbra saanee tästedes kuuriluontoisesti nivelten hyvinvointia edistäviä tuotteita, joita syödään Umbran laumassa muutenkin, Tosca-mummelin ja Keksin takia. Umbra saa myös säännöllisesti hierontaa ja fysioterapiaa, sitä käytetään uimassa sekä toki tarjotaan päivittäiset monipuoliset liikunta-annokset, pidetään pimu hoikkana ja lihaksikkaana - pääosin siis jatketaan samalla reseptillä kuin tähänkin asti.

Nyt terveystarkastustulokset näkyvät myös KoiraNetissä:

8.12.2009
kyynärnivel 0/0
lonkkanivel D/D

4.12.2009
silmätutkimus, ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Väärinkäsitysten vuoksi polvet jäi terveystarkkireissulla tsekkaamatta, mutta ne tarkistetaan jonain päivänä varttuneemmalla iällä, kun Umbran silmät peilataan toistamiseen.

Terveystarkastuksesta lisää Umbran blogissa, tekstissä
Umbra tarkeissa.

Ei kommentteja: