lauantaina, joulukuuta 19, 2009

Hipalla lähtee lapasesta.


Vielä on kaikki kesken, vaan silti elää pässä toive "Jouluksi kotiin", elikkäs viimeisimmät pahvilaatikot odottaa kantajaansa sisälle, taulut ynnä muu seinäpinta-alan täyttömateriaali antaa miettiä paikkojaan sekä verhot kaipaavat ahkeraa silittäjää ja ikkunaan ripustajaa. Koko syksyn on pitänyt kiirettä niin, että vallan epäsosiaaliseksi tuntee itsensä kaikin tavoin - myös huono omatunto siitä, että koirat ovat jääneet vähemmälle huomiolle mitä ansaitsisivat, jäytää sisusta. Tänään päätin, että aikaa on vihdoin myös kaivaa kamera esille, ladata akut ja suunnata pakkasen jähmettämälle järvelle, meille ihan uudelle järvelle.

Tyypeillä oli kivaa, erityisesti sillä kaikkein omituisimmalla, karvahanska sai kyytiä, heittoja, ravistuksia ja hilpeitä kiinnipyrähdyksiä, joskin toimi temmellyksessä myös sopivana äänenvaimentimena, haukku kuului kuin johonkin pehmeään tukahdutettuna... Hipalla irtoaa ote. Livahtaa käsistä.




Hippa on varsinainen tulisielu, sellainen sisukas pikku sirriäinen, joka ei anna periksi. Tyypillä on taistelutahtoa kuin pienessä kylässä.


...vai miten se nyt olikaan?



VIELÄ KERRAN TUNTEELLA!

4 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Onpa mukava lukea pitkästä aikaa Omituisten kuulumisia! Moneen otteeseen tullut syksyn mittaan piipahdettua kurkkimassa, olisiko blogissa uutta. :D Aivan ihanat kuvat, Hippulan elämänilo tarttuu (jälleen) jo kuvista. Saako muuten udella, millä kameralla ja objektiivilla kuvaat?

t. Elina & Niuniu

sosuka kirjoitti...

Tosiaan ollut kiire syksy, mutta nyt on omasta mielestäkin taas pitkästä aikaa kiva jakaa (keretä jakaa) kuulumisia - varsinkin, kun kävijöitä, joiden usko ei ole kolmen kuukauden aikana loppunut, tuntuu vielä sentään riittävän. ;)

Kävin ihan pari päivää sitten itsekin katsomassa Niuniun elämää ja varsin soma tyttönen siitäkin on kasvanut. ;)

Kuvaan Canonin EOS 350D järkkärillä ja putkena pääosin EF 75-300mm f/4-5.6 III USM - tosin kovasti tekisi mieli jo uutta objektiivia, valovoimaa tarvitsisi monessa tilanteessa enemmän. Hyvällä säällä tuolla objektiivilla saa kyllä ihan peruskivoja kuvia.

Elina kirjoitti...

No olipa yllätys tuo objektiivi! Jälleen tuli todistetuksi, että halvemmallakin objektiivilla saa kivoja kuvia, kun kuvaaja osaa asiansa. :)

sosuka kirjoitti...

Juu ja kaikki sisäkuvat ja pikkupentukuvat on otettu ihan sillä rungon matkassa tulleella pikkuputkella (koska tuolla pidemmällä ei pääse kohteen lähelle)... ;) Itsekin olen sitä mieltä monesti, että vaatimattomillakin vehkeillä voi saada ihan asiansa ajavia kuvia, kun vähän miettii mitä on tekemässä.

Tällä kalustolla ei kyllä huonolla säällä ja hämärämmissä olosuhteissa kuvaa ja siitähän ei tietysti pääse yhtään mihinkään. Sen kyllä sitten huomaa mm. Umbran luonnetestikuvissa ja Karhupentujen metsäseikkailukuvissa, pari murheenkryyniä mainitakseni.

Millaisella rungolla ja putkella/putkilla itse kuvaat?