maanantaina, toukokuuta 24, 2010

Kalamiehen kaveri.


Sain Annalta kertovan kuvareportaasin Noidan sunnuntain sateisesta kalareissusta. Tyyppi pääsi ekaa kertaa soutuveneeseen, jo aikaisemmin on hommattu pelastusliivit, joita Noita on nöyrtynyt kokeilemaan, näyttämättä sovitusoperaatioissa kuitenkaan lavaa hallitsevalta huippumallilta.

Onkimadot, jotka oli noussu sateen tieltä kaduille haukkomaan happea, joutu armotta purkkiin varttumaan pääsyä ongenkoukkuun. Laivakoira tutustui vene-elämään ensin tovin meikäläisen kainalossa, mutta alkoi aika pian rentoutumaan. Loppuretkestä se touhuili veneessä jo aika päätä huimaavan oloisesti. Vedessä kelluva koho tahtoi kiinnostaa jortsusta nousevia ahvenia ja särkiä enemmän.. Kätevä pieni puuhkahäntä osoitti, että veneily ei ole juttu eikä mikään kun välineet on kunnossa ja asenne kohdallaan! ;)





Saalis huimasi päätä, minimaalinen ahven ja kolme särkeä, sekä valtaisan molskahduksen saattelemana hauki, joka ilkkui kalastajille kantaman ulkopuolella.


Erityisesti ihailen Noidan tapaa sopeutua muuttuviin olosuhteisiin: Kätevää kun ei tarvitse ressata sitä, miten koira mihinkin ja mihinkin suhtautuu - ottaa mukaan vaan! :) Sanoinkin Annalle, että Noita on sellainen pirtsakkaampi ja aktiivisempi versio Luna-mammasta. (Se aktiivisuus oli sitten purkautunut tänään vajaassa parissa tunnissa, kun pikkuneiti protestoi hävyttömän hovimestarin sekä muun palvelusväen töihin lähtöä nakertamalla makkarin seinään yhteensä noin kämmenen kokoisen maalittoman läntin... Tähän asti on säästytty remonttihommilta ja Noitakin on osannut olla varsin maltillisesti yksinkin kotosalla, vaan pitihän sitä päästä osoittamaan mieltä siitä, kun ypöyksinäisyys oli päässyt unohtumaan väliin.)

Kiitos Anna kuvien kertomasta! :D

Ei kommentteja: