lauantaina, toukokuuta 08, 2010

Rohto raunioilee.


Rohto on jäljestys- ja hakutouhujen lisäksi päässyt kokeilemaan raunioillakin, kun Marika oli kiikuttanut poijjaan tiistai-iltana 4.5. Muhokselle.

"Eilisiltana peko-reenailtiin kokeiluluontoisesti "takametsien raunioilla" eli Muhoksen Romu -firman rakennuspurkujätteen käsittelyalueella.

Ohtonen liikkui alueella suhtkoht reippaasti, vaikka selvästi varoikin joitakin hankalakulkuisia kohtia - ihan tervepäistä olla syöksymättä suinpäin jokapaikkaan. Penskoille otettiin 1-2 maalia helppoihin paikkoihin eikä tavoitteena ollut isommasti kiipeillä kasoilla, pääasia että pääsivät vähän tutustumaan "erilaiseen hakumaastoon"."


Sain myös vinkin kuviin, jossa Rohto "tosihommissa".
Kuvat Mitra Korpela.




Samalla reissulla Rohto oli päässyt myös leikkiriekkumaan samaikäisessä samojediseurassa sekä saanut reeniä starttipistoolin äänestä, ensin vähän kauempaa (n. 50m) ja sitten vähän lähmpää (n. 20-30m): Rohto oli häkissä autossa (ikkunat auki) eikä ollut moksiskaan, häntä vaan heilui, kun keskittyi kerjäämään nameja multa noitten lähempää ammuttujen paukahusten aikana. Reipas otus!

On aina kiva kuulla näiden harrastavien kasvattien edesottamuksia, sitä miten kehittyvät ja etenevät valitulla polulla. Rohto on aika pätevä pelastuskoiraoppilas! :)

1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Himpun verran pätevä rauniokoira! :) Terve järki ja varovaisuus on hyvä piirre koirassa - ei pidä suin päin suksia jok'ikiseen kuuseen.