maanantaina, toukokuuta 17, 2010

Kisamaratoni.

Viimeisen viikon aikana ollaan läpikäyty Ursan kanssa kolmet kisat, yhteensä seitsemän kisastarttia tuloksin 2x HYL, 2x 5, ja 3x 0. Settiin mahtui sekä loistavia kontaktisuorituksia, kuin myös kontaktien roiskimista. Vauhdikasta menoa ja napakkaa ohjausta kunnon etenemisnopeuksin sekä ohjaajan ihmetolloilua.

9.5. sunnuntaina oli äitienpäiväkisat kotona. Aamupäivän olin kisoissa töissä Mujusen Salmen ratamestarina ja iltapäivällä kisattiin Ursan kanssa Pulkkisen Siskon radoilla. A-kisasta kieltovitonen, kun ärsyttävän helpossa ja selkeässä paikassa ohjasin Ursan putken pään ohi, korjausliikkeiden myötä aavistus yliaikaa. B-kisa samana päivänä meni hyllyksi, kun tumpelo ohjaaja valssasi suoraan kolmannen esteen päälle ja rämäytti riman ja siivekkeen kumolleen.

A-kisa, tulos 5,66/0,66, sij. 10./27
B-kisa, tulos HYL

13.5. helatorstaina käytiin Ursan kanssa Kokkolassa kisaamassa. Mika Moilasen radat olivat todella kivoja, sujuvia ja virtaavia, mutta sisälsivät myös sopivia teknisempiä ohjauskohtia sekä ansapaikkoja. Päivän ensimmäiseltä radalta oikein oikein reipas ja iloinen, onnistunut HYL. Jonka hylkäys johtui 100% ohjaajasta, joka ohjasi koiran puomin sijaan suoraan keinulle. Otin Ursan haltuun putkesta ja käskytin ottamaan kontaktin, vasta, kun Ursan etutassut olivat jo kontaktilla tajusin: "Ei piru, ei tämä este olekaan puomi!". Vauhdikkaasti ja asenteella kuitenkin loppuun. Toiselta radalta sitten onnistunut nolla sijoituksella neljä. Kesäkauden ensimmäiset hellekisat ja Ursa jaksoi varsin hyvin ja pystyi pitämään vauhdin yllä molemmilla radoilla.

A-kisa, tulos HYL
B-kisa, tulos 0/-3,37, sij.4./24

Hellekisat olivat myös "maratonin" viimeiset kisat 15.5. lauantaina niinikään kotona, tuomarina uusi tuttavuus Sari Mikkilä. Paahtavassa kuumuudessa juostiin Ursan kanssa kolme varsin sujuvaa ja nopeaa rataa. A-kisasta vitonen Aan alastulolta, B-kisasta hieno nolla ja palkintopallipaikka numero kolme ja viimeisestä C-kisasta, joka oli hyppyrata, myöskin hyvin lennokas nolla. Mika Moilasen Kokkolan ratojen tapaan myös Sari Mikkilän radat olivat virtaavia, radoilla piti pystyä tiukkaan ohjaukseen niin, että koira oli hallussa, mutta radoilla sai myös juosta niin, ettei agilityn riemu päässyt karisemaan (joillain tuomareilla radat ovat menneet jo vähän turhankin tekniseksi pyörityshässäkäksi).

A-kisa, tulos 5/-3,7, sij. 6./26
B-kisa, tulos 0/-3,14, sij.3./28
C-kisa, HR, tulos 0/-5,28, sij.7./26

Olen hyvin tyytyväinen Ursaan, joka kesti hyvin paahtavan kuumuuden ja piti yllä agilityintoaan. Kontakteihin pitää keskittyä kisoissa vielä ennemmän, että ne tulee suoritettua halutulla tavalla, mutta muuten saan taputtaa itseäni selkään siitä, että ainakin tälle hetkelle sopiva ohjaustapa Ursaa varten on hallussa niin, että saan sen vauhdin pysymään radalla tasaisena niin, että kokoajan edetään sujuvasti.

Sunnuntaina 16.5. Ursa sai lepuuttaa kotona, kun itse kävin suorittamassa JATin kisatyövelvoitetta olemalla koko päivän töissä, ilmoittautumisessa ja paikkojen loppujärkkäämisessä sekä siistimisessä. Hauskaa oli sunnuntainakin, kerrankin voi jutellakin seurakavereiden kanssa, silloin kun itse kisaa, menee aika melkolailla siihen, että pyrkii keskittymään omaan suoritukseen ja sosiaaliset toiminnat jaa lapsipuolen asemaan.

Ei kommentteja: