maanantaina, heinäkuuta 28, 2008

Terra.




14.6.2008

"Terran korvat on nyt selvästi paremmat.


Pitkästä aikaa aamulla Terra leikki 9 koiran laumassa. Kiva, ettei eristys ole vaikuttanut haitallisesti sosiaalisiin taitoihin. Olen vaan huomannut et lapinkoiran tapa leikkiä, juosta paljon ja painia, katoaa muilta koirilta kun tulevat hiukka yli vuoden. Siksi Terra leikkii mieluiten alle 1 vuotiaiden kanssa.

Sillä on kodissa useassa paikassa jemmattuja luuherkkuja vanhin ollut jo samassa paikassa lattialla nurkassa jo yli puoli vuotta. Ne mitkä se jemmaa, niin niitä se ei syö lainkaan, vaan käy tsekkaa ne päivittäin.

Terra ei ole ollut merellä korvien takia, samoin en ole ollut Rajasaaressa koska kumminkin plutais vedessä.


Tokoa ollaan treenattu silloin tällöin epäsäännöllisesti. Olen aloittanut ruudun treenaamisen. Noudosta Terra tykkää, täytyy vain olla tarkkana, ettei pudota mun käteen liian aikaisin. No, kaikki johtuu siitä et innostun uusista jutuista ja kun se alkaa sujua unohdan treenata sitä. Noutoakaan en ole muistanut treenata moneen viikkoon - täytyykin kokeilla sitä huomenna.

Luoksetulossa osaa upeasti mennä maahan tai seisoa. Pallon kanssa sain sen tosi nopeaksi. Erottaa molemmat pysähdykset koska olen ihan vuoronperääkin peräkkäin tehnyt sen. Jotenkin olen laiska treenaa seuraamista. Kyllä Terra senkin osaa, mutta treenien pitäisi olla säänöllisempiä. Häirinnässä muutaman minuutin paikkamakuu on helppo Terralle. Kun Terra oli niin kummallinen aloittaessaan sen kilparyhmäs treenamisen kaikki johtui korvista. Sehän silloin ei olisi millään mennyt maahan. Nyt juostessa ja riehuessa ja leikkiessä kun sanon maahan menee kuin raketti. Lihapullillakin on osuutensa. Olen treenannut niin et olen joskus laittanut palkan kippoon parin metrin päähän sen selän taakse. Kutsun luokse ja seiso komennon jälkeen saa hakea palkan. Aluks ihmetteli sitä. Täytyis varmaan hankkia joku kirja missä olis uusia vinkkejä treenata. Olen niin satunnaistreenaaja niin vois saada aina uutta kimmoketta. Nytkin mennyt paljon aikaa purjehdusjutuissa. Toisaalta se tekee Terralle tosi hyvää kun ei ole koko ajan mun kaa.

Nykyään ei ole mitään ongelmia yksinollessa. Laitoin kerran moneksi tunniksi videon. Näkyi lähinnä nukkuvan jalat levällään."


7.7.2008

"Hei, tänään oltiin Terran kanssa vihdoinkin melomassa. Tulin jotenkin ylivarovaiseksi antibiottikuurin aikana. Toivottavasti välikorvatulehdus on takana.


Tehtiin pieni lenkki Seurasaaren ja Rajasaaren välille, Terra taisi tuntea mereltä Rajasaaren, kun piippasi sen kohdalla, kun näki koiria. Halusi juoksemaan. Tosi tyyni ilma ja melkein liian lämmin. Retki meni hienosti.




Retken jälkeen Terra sai elämänsä ensimmäisen jäätelön, mansikkaa hylana. Ei kokonaan, mutta mun loppujäätelön. Näkyi maistuvan.


Terra on edelleen leikkisä ja sosiaalinen koira. Leikkii mieluiten samankokoisten taikka hiukka pienempien. Tosi mukava pienille pennuille. Makaa selällään ja antaa pentujen loikkia mahan päällä ja ähistä.

Laiskoteltu kaikesta koulutuksesta. Taidetaan alkaa taas vasta elokuussa treenata. Muutenkin välillä ollut laiskempaa ulkoilua lämmön takia.

Turkki alkanut karvanlähdön jälkeen taas kasvaa ja mahaankin ilmestynyt uudet karvat. Valkosipulihoidolla tosi vähän punkkeja nykyään. Heti kun unohdan syöttää niin punkit ilmestyvät. Sekoitan kermaviiliin aamuin illoin kokonaisen kynnen murskattuna ja sekaan lohiöljyä. Näin syö koko annoksen kaikkineen päivineen."



28.7.2008

"Kesällä ollaan retkeilty paljon luonnossa joko yksinään Terran kanssa tai ollut muutamat koirat mukana tai omat lapset. Se on sitä parasta Terran kanssa.


Silloin kesäkuun alussa tokoiltiin, mutta nyt kesällä en ole yhtä liikettä Terran kanssa suorittanut. Kyllästyin jotenkin ja koska Terralla oli 35 pv antibiottikuuri korvien takia pidettiin senkin takia täyslomaa. Siis jonkun verran käyty melomassa ja enempi vaellettu metsässä.



Viimeisin lenkki oli et käveltiin kotoa Paloheinään. Se oli aika tylsää, mutta kun jotain päätän, niin pitihän se kulkea. Matkalla Terra söi mustikoita suoraan pensaasta. Lakat on sen ykkösherkkua retkillä.


Nähty retkillä käärmeitä ja muuta pikkuriistaa. Merellä on usein niin kova tuuli et silloin lähden mielummin yksin. Jos olisi järvi saaristoa tai jokea olisi leppoisampaa. Mutta Seurasaaren selällä on herkästi heti lounaasta jo kunnon aallokkoa.


Elokuussa aloitetaan taas tokoilu jossa kiva nähdä onko kaikki unohtunut vai miten neiti suoriutuu.

Nyt syksyllä ollaan lähdössä teltalla Nuuksioon. Nyt on liian kuuma rämpiä kantamusten kanssa. Olen löytänyt tosi hienoja vaellusreittejä joissa en ole koko päivänä tavannut yhtään ihmistä ja koiraa. Sinne on kiva sitten lähteä telttailemaan.

Nyt hellekaudella olen ollut päivittäin keskuspuiston koirapuistossa, koska se on tosi hyvin varjossa. Selvästi sen jälkeen Terra haluaa mennä omalle takapihalla loikoilee. Heti kun lämpötila laskee alle 20 niin painutaan taas metsään Nuuksioon."

Ei kommentteja: