maanantaina, heinäkuuta 28, 2008

Umbra.

21.7.2008

"Moikka!

Ajattelin kirjoitella hiukan kuulumisia, kun olen nyt taas palannut kotiin. (Tosin rinkkaa en ole vielä saanut purettua, vaikka palasinkotiin jo lauantaina. Pientä väsymystä ilmassa...)

Umbralle kuuluu hyvää, mitä tässä on vähän kerinnyt treenaamaan, niin hyvin on mennyt ja hauskaa on ollut. Jyri kertoi, että Umbra oli totellut sitäkin tosi hyvin metsässä sillä aikaa, kun miä olin leirillä; se tulee kutsuttaessa reippaasti ja iloisesti luokse, olipa kerran tullut "pimeästä kulmasta" koira vastaan, välimatkaa oli ollut n. 10 m ja Umbra oli tullut luokse. Myös linnun jahtaamisen se oli jättänyt kutsun kuullessaan. Kyllä sen jo ensi talvena uskaltaa ilmoittaa poropaimennuskokeeseen. (Toivottavasti se ei pelkää niitä poroja...:) ).

Jalat sillä on aina vaan kierteiset (pitää myöntää itselleen, mitä sitä itseään huijaamaan...:) ), mutta eipä ne tuon menoa haittaa. Muutenhan se on täydellinen! :) Jyrin kaveri muutti muutaman kilometrin päähän meistä omakotitaloon, jossa on kivan kokoinen piha. Niillä on 8 v sekarotuinen koira, Laku. Jyri on nyt kerran vienyt Umbran sinne leikkimään ja hauskaa oli kuulemma ollut ja vauhtia riittänyt.

Turkki siltä onlähtenyt pikkuhiljaa pois, nyt Umbra on aikalailla pohjavillaton. Aika pieni "rääpäle" ja soppaluu se on, mutta ihanan iloinen ja hellyydenkipeä. Kotiin oli kiva tulla, niin riemukkaita olivat jälleennäkemiset."

Ei kommentteja: