tiistaina, huhtikuuta 24, 2012

Omituista klaania Katselmuksessa, osa 1.

Katselmusviikonloppu 21.-22.4.2012 Oulussa, Hiukkavaaran entisellä kasarmialueella on takana. Tällaisen hulinan jälkeen pitäisi ehdotomasti saada ihan lakisääteisesti pari päivää vapaata töistä. Laskeutumiseen. Hieno viikonloppu, uusia tuttavuuksia, koiria ja ihmisiä, hienoja ja kattavia arvosteluja sekä mukavia tuomareita. Kermana kakun päällä oli Omituisen poppoon menestys.

Lauantai meni turistina katsellessa ja osin kehäsihteerinä arvosteluja kirjoitellen. Lupauduin talkoohommiin, kun räntäsateen ja kuraisten kenttien takia agilitya ei järjestetty ja olin siltä osin vapaa tekemään jotain muuta. Kehäsihteerin ominaisuudessa tulee katsottua koiria ihan eri silmin, joten olen erittäin tyytyväinen tähän saamaani pestiin.

Vasta sunnuntai oli se meidän porukan varsinainen Katselmus-päivä, kun jengiä oli esillä melkein joka kehässä. Kiirettä piti. Omat pohkeet oli käytössä, kun ensin luotsasin aamupäivätä Omituista Rohto-Ohtosta Avo1-urosten kehässä, kun Marikan kädet oli kiinni Ravjan esittämisessä ja iltapäivästä juoksin oman kolmikkoni kanssa eri kehissä. Paljon millekään ei sitten enää kerinnytkän, monta naamaa jäi morjenstamatta ja useampi koira jäi näkemättä. Joustoa löytyi kuitenkin niin, että sain kuin sainkin esitettyä itse omat koirani, joskin iso kiitokseni kuuluu Marikalle ja Iidalle, jotka esittivät Ursaa ja Hippaa alun yhteiskehissä.

Katselmusjärjestelyt toimivat hienosti, siitä kiitos pienelle mutta tehokkaalle Oulun tiimille!

Omituisessa porukassa sijoituksiin ylsivät hienoilla liikkeillään Nutukas Illusia, Vet-n 1., Nutukas Ursula Avo2-n 4. ja Omituinen Ohtonen, Avo1-u 2. Ulkomuotoluokissa olivat esillä myös Avo1-luokan siskos-sarja Omituinen Källeröinen, Metsähippa ja Pihkakinttu, jotka saivat hienot kattavat arvostelut, mutta karsiutuivat kärkiviisikosta. Extrana paikalle oli saapunut Eeva kera Lunan pojan ja Ursan veljen Nutukas Ukrin, joka sai kovin itsensä näköisen arvostelun Avo2-urosten luokasta. Lisäksi kunniaa niitti Ursa, joka oli Agilitykoira 2011 eli kyseisenä vuonna agilityssä parhaiten menestynyt paimensukuinen ja sai käydä pokkaamassa kiertopalkinnon seuraavaksi vuodeksi - jo neljättä kertaa peräkkäin.

PLS:n Agilitykoira 2011,
FI AVA BH TK1 Nutukas Ursula

© Antti Leukkunen

Alla porukan arvostelut kuvineen. Lisäilen ja vaihtelen kuvia tähän, kun sopivia kävelee vastaan. Pääosin tämän päivityksen kuvat muiden kuin itseni käsialaa, kiitokset kuvaajille kuvista ja niiden lainaamisesta! (Omat kuvat nimeämättömiä.)


OMITUINEN OHTONEN
i. LP1 Fjällfarmens Sarri e. Nutukas Illusia

22.4.2012, Laura Siljander
3-vuotias kauniisti esiintyvä uros. Hyvät rungon mittasuhteet. Esitetään hyvässä kunnossa. Hieman pysty lapa. Toivoisin hieman parempia kulmauksia myös taakse. Hieno häntä. Kaunis ilme ja hyvä pää. Liikkuu kauniisti pitkällä askeleella. Hyvä turkin laatu. Miellyttävä käsitellä.
Avo1-u, sij.2.


kuva Elina Seppänen

Marikan johdattamana loppukehässä Rohto Avo1-urosten sijalle 2.


OMITUINEN KÄLLERÖINEN
i. LP1 Fjällfarmens Sarri e. Nutukas Illusia

22.4.2012, Laura Siljander
2,5-vuotias narttu, joka esitetään hyvässä kunnossa. Hyvin kulmautunut takaa, melko hyvin edestä. Liikkuu kevyesti ja riehakkaasti. Hieno häntä. Hyvä turkin laatu. Miellyttävä luonne.
Avo1-n, -

Noidan ihmisen Annan raportti aiheesta, Katselmus.


kuva Elina Seppänen


kuva Antti Leukkunen

Noidan riehakasta kehäesiintymistä.

kuva Antti Leukkunen


OMITUINEN METSÄHIPPA
i. LP1 Fjällfarmens Sarri e. Nutukas Illusia

22.4.2012, Laura Siljander
Lähes 3-vuotias narttu, jolla hyvät rungon mittasuhteet. Pyöreä kallo-osa, yläpurenta. Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Kaunis häntä. Hyvä turkin laatu. Liikkuu pitkin, joustavin askelin sivusta, hieman ahtaasti takaa. Miellyttävä, ihmisrakas luonne.
Avo1-n, -


kuva Marika Niemelä

Hipan kanssa Avo1-narttujen kehässä.
kuva Marika Niemelä


kuva Antti Leukkunen

Tuomarin arvioivan silmän alla.

kuva Antti Leukkunen


OMITUINEN PIHKAKINTTU
i. LP1 Fjällfarmens Sarri e. Nutukas Illusia

22.4.2012, Laura Siljander
Lähes 3-vuotias narttu, joka esiintyy tänään hieman epävarmasti (ei tahtoisi tulla tutkituksi). Hyvät rungon mittasuhteet. Toivoisin parempia kulmauksia etenkin taakse. Hyvä turkki. Hieno kontakti omistajaan. Liikkuu kevyesti. Esiintyy hiukan pulskassa kunnossa.
Avo1-n, -


kuva Antti Leukkunen


kuva Antti Leukkunen


kuva Antti Leukkunen


FI AVA BH TK1 NUTUKAS URSULA
i. Nutukas Ungelo e. Nutukas Illusia

22.4.2012, Reija Aaltonen
Purenta ok. Oikeatyyppinen. Hyvät mittasuhteet. Kaunis pää ja kaunis ilme. Hyvä raajaluusto. Hyvät kulmaukset. Liikkuu todella hyvin maata voittavalla askeleella. Hyvä turkki, osin pohjavillaa pudonnut. Kaunis häntä ja oikea kantotapa. Esitetään todella hyvin. Ihana luonne.
Avo2-n, sij.4.

En edes tiennyt, että Ursa liikkuu näin voimallisesti...

kuva Elina Seppänen

Avo2-narttuja valinnan alla.

Tuomarikollegio kokoontuu loppukehän arviointeihin.

Laura tutkii.

Edestakaiset liikkeet loppukehässä.

Ursa sijoittui luokassaan neljänneksi ja sai tummanvihreän ruusukkeen.

kuva Marika Niemelä

Kättelyvaiheessa ensimmäinen tuomari tuli ja totesi: "Lennokas kaksikko." Seuraava tuomarikäsi ojossa: "Sporttipari." ja kolmas vielä loppukehien jälkeen, kun olin juoksuttanut sekä Lunan, että Ursan kehissä: "Miten sulla onkin nämä koirat, jotka liikkuu hyvin." Kyllähän näistä sanoista lämpö läikähtää. Minun supertehokkaat typsyt.


NUTUKAS ILLUSIA
i. BH Pukranvaara Ravja e. Nutukas Wanilla

22.4.2012, Ritva Hannuniemi-Pulska
10-vuotias. Feminiininen. Kaunis pää ja ilme. Hyvä selkä ja häntä. Kaunis turkki. Hyvät kulmaukset. Tiivis. Hyvät välikämmenet. Liikkuu hieman ahtaasti takaa, edestä hyvin, sivusta pitkällä askeleella. Ihastuttava luonne.
Vet-n, sij.1.


kuva Marika Niemelä


kuva Elina Seppänen

Loppukehässä.

Luna Reijan käsittelyssä.

Vähän turhankin lennokasta liitoravia - nakin kiilto silmissä...

Liitoravi kiidätti mamman veteraaninarttujen voittoon!


Sitten koko Omituisen poppoon ikioma paappakoira.

BH PUKRANVAARA RAVJA
i. FIN MVA Rahkis Lapin-Loituma e. Peera

22.4.2012, Ritva Hannuniemi-Pulska
13-vuotias. Urosmainen pää. Purenta ok. Hyvä turkki. Tuhtissa kunnossa. Kaunis kaula. Hyvät kulmaukset. Liikkuu muuten puhtaasti, mutta ontuu toista etusta. Varma luonne.
Vet-u, -


Katselmuksessa tuli napsittua kuvia myös Lunan pojasta ja Ursan komiasta velipoijjaasta.

NUTUKAS UKRI
i. Nutukas Ungelo e. Nutukas Illusia

Ei kommentteja: