perjantaina, tammikuuta 01, 2010

Tavoitteita ja suunnitelmia vuodelle 2010.

Nyt ainakin parivuotisen tradition mukaisesti lienee paikallaan suunnitella uutta vuotta 2010 ja myös katsoa taaksepäin viime vuoteen, miten viime vuodelle 2009 asetetut tavoitteet ovat toteutuneet.


URSA

URSAN VUODEN 2009 TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN:

- Agilityssa MM-karsintanollien kokoon saaminen.
Kesällä SM-kisoihin (elleivät pennut ja emoutuminen tule eteen) ja siellä tavoitteena tehdä ekaradalla puhdas ratavirheetön suoritus (vaikka sitten yliajalla), jolla toivottavasti päästäisiin finaaliradalle.
MM-karsintoihin lähtemisestä en tiedä, kenties sinnekin vie suunta varsinkin jos SM-kisat jää väliin. Syksyllä lähdetään taas keräilemään nollia vuotta 2010 varten.
Tulevalle vuodelle olisi tarkoitus osallistua myös Piirimestaruus-kisoihin, jotka tältä vuodelta 2008 jäivät väliin astutusreissun takia.
Pääasiallisena tavoitteena pitää hauskaa, oppia toisistamme, ohjauksesta, viilata vauhtia jne. osallistua niin kiinteisiin treeniryhmiin kuin kurssimuotoisiinkin koulutuksiin.
- Tokopuolella treenataan noutoa kuosiinsa ja opetellaan myös muita avoimen luokan liikkeitä. Kisatavoitetta en tälle ota, sillä nouto ei ole noutamattomalle koiralle opetettavana mikään itsestäänselvä läpihuutojuttu.
- Treenataan lisää jälkeä hupimielellä.
- Pennut olisi tarkoitus saada tulevalle vuodelle, toivottavasti jo keväällä, vaikka sitten SM-kisat jäisivätkin väliin (siinä tapauksessa suunnataan entistä innokkaammin ja tavoitteellisemmin vuonna 2010 geimeihin... ).
- Toivottavasti arpaonni suosisi myös poropaimennuskilpailuhin pääsemistä, loma olisi jo varattu.

- Agilityssa Ursalle saatiin kokoon MM-karsintanollat. Kuin myös käytiin kesällä läpi ensimmäiset SM-kisamme Torniossa. Ekaradalta saatiin hienosti tulos, josta asian tasoituttua voi olla tyytyväinen, vaikka tavoitteena ollut puhdas ratavirheetön suoritus kaatui kirjaimellisesti liukastumiseeni radalla sateen kastelemalla keinonurmella. MM-karsinnat jätin väliin. Piirinmestaruuskisoissa ekaradan möhläykset vesitti palkintosijoja, joskin kisasimme kuitenkin Ursan kanssa lopulta sijalle 4. Pääasialliset tavoitteet ovat pysyneet, vuodelta 2009 on takataskussa taas paljon oppia ja myös konkreettinen suuri saavutus, nimittäin Ursan AVA-kello lähti käyntiin, kun toukokuussa Pietarsaaressa voitimme maxi3-luokan 0-tuloksella!
- Muut tavoitteet jäivätkin sitten saavuttamatta. Tokopuolen nouto-ongelmaan en saanut koko vuonna tartuttua kunnolla, joten olemme edelleen samassa pisteessä kuin vuosi sitten. Jälkeäkään ei tullut otettua kaiken kiireen, pentu- ja muuttohössötyksen ohessa. Ursan pennutuskin jäi edelleen tavoitetasolle, sillä Ursa kieltäytyi jälleen sulhokosinnoista ja pysyi sinkkuna, uraohjuksena.
- Poropaimennuskilpailussa ei Ursan kohdalla arpaonni suosinut, mutta toisaalta neiti kehitti muutenkin juoksut juuri niihin hetkiin, joten ei oltaisi niihin voitu osallistua, vaikka osallistumisoikeus oltaisiinkin saatu.

URSAN VUODEN 2010 TAVOITTEET:

- Agilityssä kerätään kasaan SM- ja MM-karsintanollat ja lähetään kesällä Vantaalle ainakin Suomenmestaruuksiin (ellei vihdoin saataisi Ursalle niitä pentuja maailmaan, jolloin ollaan kesällä kisatauolla). SM-kisoista lähdetään hakemaan uudelleen sitä ratavirheetöntä suoritusta ekaradalta ja katsotaan minne se riittää. Samoin Piirinmestaruus- ja rotumestaruuskisat on tarkoitus juosta läpi.
Viimevuoden tavoite: ”pitää hauskaa, oppia toisistamme, ohjauksesta, viilata vauhtia jne. osallistua niin kiinteisiin treeniryhmiin kuin kurssimuotoisiinkin koulutuksiin”, pitänee tällekin vuodelle paikkaansa.
- Muita suurempia tavoitteita en tohdi asettaa (ellei nyt sitä noudon kuosiin saamista). Pennutuksen onnistuminen lienee päätavoitteena, sillä Ursalla rupeaa pikkuhiljaa tulemaan ikä vastaan ensisynnyttäjäksi.


LUNA

LUNAN VUODEN 2009 TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN:

- Agilityssa ensimmäinen kisastartti - meni syteen tai saveen. Möllitasolla mennään ainakin toistaiseksi, tavoitteena saada mammaan sen verran potkua tulevan vuoden aikana, että voidaan nostaa aitojen rimat maxikorkeuteen, tällä hetkellä hypitään pääosin alle, toisinaan alarajoille. Säilytetään ja lisätään innokkuutta sekä puhtia suorituksiin.
- Poropaimennuskilpailuun olisi suunta toivottavasti, mikäli arpa napsahtaa - soisi napsahtavan, sillä viime keväänä jäätiin lehdellä soittelemaan.

- Agilityn ensimmäistä kisastarttia ei listoille saatu. Luna osallistui möllitason ryhmiin vuonna 2009 ja kivasti siinä rupesi löytyä syyskauden lopuksi ihan uudenlaista intoa. Maxi-korkeuksiinkin päästiin, joskin edelleen kannattaa pitää mielessä, että parhaiten löytyy intoa tekemiseen matalammilla hyppykorkeuksilla, eikä Lunan kohdalla varsinkaan kannata minkään näköistä motivaatiota tai vauhtia tappaa turhalla hyppyyttämisellä.
- Poropaimennuskilpailuunkin päästiin, joten siltä osin arpaonnea oli, joskin muuten kyseinen reissu ei ainakaan Lunan osalta menestystä tuonut.
- Lunan vuotta väritti ennenkaikkea pentujen saaminen (sillä Ursa ei vartavasten Ruotsista tuotetulle sulholle syttynyt, joten mamma näytti mistä on tyrkkypyllyt tehty). Kesäkuussa syntyivät neljä pentua, Omituinen Karhupentue.

LUNAN VUODEN 2010 TAVOITTEET:

- Mamman osalta nautitaan lähinnä yhteiselosta. Tavoitteeksi voisi asettaa sen, että Lunan kanssa tulisi vietettyä enemmän yhteistä laatuaikaa. Tällähetkellä kun tuntuu, että nuo nuoremmat ja vilkkaammat kyynärpäätaktikot vievät enemmän huomiota ja vaatimaton ja aina tyytyväinen sekä hyväkäytöksinen Luna jää hössötyksissä taustalle. Yhteisiä retkiä metsään, vaikka eväiden kera.
- Agilityssa varmaan taas jossain vaiheessa ilmoittaudutaan ryhmiin. Todennäköisesti en tule koko vuotta treenaamaan Lunan kanssa, tauot kun tuntuvat tekevän sille ja sen innolle vain hyvää. Kisastarttiakin voisi miettiä, varsinkin jos Lunassa intoa riittää koko radan mittaisiin suorituksiin maxi-korkeuksilla.


HIPPA

HIPAN VUODEN 2010 TAVOITTEET:

- Hippaa ei vielä vuosi sitten ollut, joten lienee paikallaan asettaa sillekin elämänsä ensimmäiset tavoitteet. Hipan tavoite on pysyä pirteänä ja iloisena sekä jatkaa ihmisensä vahvistamista siitä, että aikoo elää ja voida hyvin vastakin.
- Kevään kuluessa olisi tarkoitus ilmoittautua Hipan kanssa jonkinlaiseen arki-/pentutottelevaisuuskurssille, samoin vuoden aikana voisi pikkuhiljaa kokeilla sen kanssa myös agilityn parissa. Tällä hetkellä se tuntuu kyllä tykkäävän kovasti yhdessä tekemisestä, joten varmasti potentiaalia on.
- Hippa aikoo tulevan vuoden aikana kasvaa, täyttää vuoden ja aikuistua – ainakin ihan pikkuisen. Tavoitteena on saada se kokonaan sisäsiistiksi vielä vuoden alkupuoliskolla, samoin pitää yllä iloiset luoksetulot ja lähelläpysyvyys metsälenkeillä, opetella hyviä käytöstapoja ja fiksua olemista.



OMITUINEN


VUODEN 2009 OMITUISTEN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN:

- Katselmukseen lähdetään tulevanakin vuonna.
- Poropaimennusviikonlopulle haluttaisi päästä, kosiskella mukaan myös kasvatti tai pari suorittamaan koetta.
- Ehkäpä pikkuhiljaa kasvattien terveystarkastuksia, seurataan harrastusrintamia ja katsellaan elo-oloa.
- Toivottavasti Ursasta tulee vuoden 2009 aikana järjestyksessään toisen Omituinen pentueen emo.
- Tavoitteena viihtyä, liikkua ja olla, nauttia.


-Katselmuksessa käytiin ja Katselmuksessa menestyttiin. Ursa ja Umbra saivat itsensä näköiset kivat arvostelut, Luna oli luokkansa toiseksi paras avo2-nartuissa, Katselmusaikaan Suomessa kosiomatkalla ollut Sarri voitti veteraaniurokset ja Ursa esitti käyttöpuolta mallikkaasti voittaen agilityn kilpailevat hienolla 0-tuloksella.
- Poropaimennuskokeeseen osallistui Umbra, joka myös läpäisi sen hyväksytysti. Sarri kävi myös vanhoilla päivillään katsastamassa porot, joskin ei kokenut enää tarpeelliseksi irtaantua ohjaajasta porojen perään. Luna osallistui kilpailuun, ilman sanottavampaa menestystä.
- Vuoden 2009 aikana Omituisista sekä Okra, että Umbra ovat käyneet virallisessa terveystarkastuksessa. Molemmilla terveet silmät ja kyynärät, Umbran polvia ei epähuomiossa tultu tsekattua, mutta Okralla ne ovat priimat 0/0. Okran lonkat saivat lausunnon C/C ja Umbran ikäväkseni D/D.
- Harrastusrintamalla ja -kentillä Omituiset ovat edustaneet hyvin, Umbra ja Terra agilityssa, Okra tokossa ja uusi pikkuinen harrastuskoiraomituinen Rohto (O. Ohtonen) pelastuskoirapuolella. Näyttelykäynnit kerääntyivät Okran ja Pihkan (O. Pihkakinttu) osalle. Lisäksi Umbra luonnetestattiin mukavin osa-aluein, yhteispistein +112. Kiitos kaikille Omituisten omille ihmisille, jotka olette lähettäneet kuulumisia ja kuvia sekä pitäneet huolta koiristanne kuluneen vuoden aikana.
- Ursasta ei tullut emoa vuonna 2009, vastaavasti Luna paikkasi tytärtään ja saavutti maailmaan neljä tulokasta, Omituiset Karhupennut Källeröinen, Metsähippa, Ohtonen ja Pihkakinttu.
- On viihdytty, liikuttu, oltu ja nautittu.

VUODEN 2010 OMITUISET TAVOITTEET:

- Katselmukseen lähdetään.
- Samoin mietiskelen poropaimennusviikonloppuun osallistumista.
- Seurataan kasvattien kasvua ja tekemisiä.
- Toivottavasti tänä vuonna Ursasta vihdoin tulisi Omituinen emokoira ja saataisiin kolmannet Omituiset maailmaan.


ALLEKIRJOITTANUT

- Tulevalle vuodelle 2009 otan henkilökohtaiseksi tavoitteeksi edelleen kouluttamisen, joskin haluaisin kovasti myös agilityn koulutusohjaajakurssille - täytyy yrittää katsella sillä silmällä lähiseutuja.
- Josko ylöskirjoittamalla saisin seuraavan tavoitteen toteutettuakin: rupean tavoitteellisesti kohottamaan juoksukuntoani, jotta minusta olisi enemmän iloa mm. agiradoilla. Vaikea sanoa määrää viikossa, mutta jonkinnäköiselle juoksuohjelmalle täytyy lähteä. Josko vuoden lopulla voisi juosta vaikka n.30min ilman kuolemanpelkoa.


- Kumpaakaan en tehnyt… Tämän vuoden tavoitteet monelta osin ovat jääneet kaikenlaisen kiireen ja tukkaputkella viuhtomisen jalkoihin, varsinkin syksy hurahti jouluun ihan homaamatta ilman, että muulle juuri kerkesi kuin remontoimiselle ja muuttamiselle.

- Ehkäpä vuoden takaiset tavoitteet voisi asettaa myös vuodelle 2010…

Ei kommentteja: