keskiviikkona, kesäkuuta 24, 2009

Pikkukarhut 1vk.

Lunan ja Sarrin riettaudenhedelmät bilettivät tänään synttäreitään, baarista hoiperreltiin nukkumaan parrat maidossa. Elämänkokemusta on takana hurjasti, yksi viikko. Kaikki rääpyleet ovat kasvaneet ja kehittyneet, joten hyvillä mielin näitä pontevia pentusia ja niiden edesottamuksia seuraillaan. Persoonatkin rupeavat pikkuhiljaa kaivautumaan salakavalasti esille.

Esikoisena syntynyt sininen tyttö.


Viikossa syntymäpaino 381g hujahtanut lukemiin tasan 700g.

Hopeakyljellä on aina paljon asiaa, sekään ei - kuin ei kukaan porukassa - ole erityisen äänekäs, mutta kun sitä ottaa päähän, se antaa sen kuulua. Oli sitten päästäoton syy mamman selän taakse pimentoon jääminen, hankaluus löytää oikeaa nukkuma-asentoa tai -paikkaa tai jotamitä hätää. Myydään tehokas, sininen designherätyskello...

OMITUINEN METSÄHIPPA

Koska Hippa on hassu ja Omituisista se kaikkein omituisin se sai periksi asialleen ja leikki kuvauksissa batmania...


Hitaasti pikkupirpana syttyi, mutta syntymäkeveys 204g on noussut, jotta viikon ikäinen Hippa painaa 370g. :)

Hippa on luonteeltaan koko porukan sopeutuvaisin ja osaansa tyytyväisin, se ei valita mistään ja rentoutuu välittömästi, kun sen ottaa tutkittavaksi ja käänneltäväksi. Kuvauksissakin se retkotti aivan rentona, eikä kitissyt yhtään mallivenkoilua. Hippa on saanut osakseen rutkasti erityishuomiota, sekä kotiporukalta, että kaikilta, jotka Hipasta, pikkuruisuudestaan ja speciaalinenästään ovat kuulleet. Hippaa on tarkkailtu, punnittu, katseltu, käännelty - tietenkin kaikki tämä ylimääräinen tutkiskelu ja huolenpito tekee tyypistä erityisen erityisen, lataa tyyppiin ihan omansalaisen tunnesiteen. Hippa on Persoona, sympaattinen huippuotus.

"Rohto"


Ohhoh-Rohto, jättiläisenä syntynyt jätkämöhkäle painoi syntyessään 414g ja on jatkanut kasvuaan ollen edelleen poppoon suurin - vaan siniset tytöt kirittää kovaa takaa - painoa Rohtolla viikon ikäisenä 720g.

Rohto on mutkaton putkiaivoäijä, se tietää mitä pikkukoiran pitää elämällään tehdä, keskittyä olennaiseen: nukkua, syödä, syödä, nukkua, syödä - ainiin, sanoinko jo syödä... Mitäs sitä valittamaan, kun pöytä on aina katettu ja lihaksikkaat takajalat punnertaa pulleaa vatsaa nopean tehokkasti kohti antimia. Rohto on kyrmyniska, joka useiden toistojen ja lihaspumppaus-sarjojen tuotoksena on bodannut itselleen sellaiset syömälihakset, ettei paljoa enää tarvitse niskaa heiluttaa, kun muonat virtaa massuun, pyöristäen poijjaan Karvisen mittoihin.

Kuopuksena maailmaan mahasta kaivettu sininen tyttö.


Kova oli yritys, vaan ei syntymäpaino 366g ihan viikossa tuplaantunut, paljosta ei jääty, kun vaa'an jouset notkahtivat pulleron alla 710g kohdalle.

Tämä sininen on varsin soma, mutta ei ole vielä avannut omaa erityistä persoonaan meille. Se on lunki ja aloilleen oleentuva. Katsotaan mitä lisää siitä osaamme viikon päästä sanoa.

Koska sisarussarja ei ole täysi ilman yhtä huollettavaa, erästä, josta Luna on aina hyvin hyvin huolissaan, erästä, joka kulkeutuu pentulaatikkoon lähes huomaamatta, erästä, joka on saanut liikanimen "Woodoo", täytyy kuva julkaista. Sitten viimenäkemän, kun vielä totteli nimeä Maaninen, on tyypiltä lähtenyt nenä huitsiin, sen jyysti Karhupentujen isäpappa Sarri, joka oli erityisen mieltynyt vinkuviin kumisiin. Liekö sattumaa nyt, että maailmaan syntyy pieni Hippa vai onko aika ryhtyä taikauskoiseksi...


..tai sitten iskä askarteli tietäen Hipalle samanhenkistä seuraa, jottei piiparainen tuntisi pentulaatikossa oloaan liian Omituiseksi. Painoakin on vähemmän kuin rääpäleellä, joten alemmuuskomplekseiltakin voi tämän ystävän kanssa välttyä. Grammoja 120.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi kuinka ne on sulosia! Ja että pieni hippakin on saanut melkein tuplattua painonsa. Se on iloista :) On niin mukava lukea kuulumisia kun ei voi itse olla paikan päällä jäntskäämässä. Tässä tosin elättelen vielä toivoa, että voisin su-ma tulla kyläilemään, vaan tätiomituista on ollut vaikea tavoittaa...
Terkuin, Sirene :)

sosuka kirjoitti...

Kun juuresmuori on ollut töissä iltaan ja hirveä härdelli, vaan silti, saa meille tulla. :) Soitellaan tässä, mutta varaudu tulemaan.... Pikkupirpanat kasvaa niin, että humina kuuluu - kohta, ihan liian pian, ne avaa silmänsä ja ryhtyy kävelemään ja leikkimään.

sosuka kirjoitti...

Meillähän on kohta koolla eka pentuetapaaminen. :) Pitäiskö Annaakin hätyyttää...? Nääs Marika on tulossa pentuvisiitille myös sunnuntaina.

Rohto ja Ravja kirjoitti...

Voe suloset karvakorvaeläimet!!!! (eh, ja Woodoo...) Erinommainen aatos pitää pentuetapaaminen, kun sattuu kaikki pennutkin olemaan paikalla ;-D

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa! Maanantai on nyt järjestetty vapaaksi ja sunnuntaina pakataan kimpsut ja kampsut kohti Jyväskylää ja ensimmäistä pentuetapaamista :) Luultavasti oon vasta siinä illansuussa paikalla, mutta olis tosi kiva nähdä myös Marikaa ja Annaa.

Tsemppiä ja jaksamista juuresmuorille härdellin pyörittämiseen. Nautiskele ja huomallu siitä pennuntuoksusta ja pentusten tuhinasta. Soitellaan vielä...
-Sirene :)

Anonyymi kirjoitti...

Ovatpa sieviä pentuja. Haittaako imetystä keisarinleikkaus mitenkään. Kovasti ovat kasvaneet. Kiva verrata näitä kun ystävälläni 6 vkon ikäisiä pentuja. Terra aloittanut helteellä kunnon uimakauden. Mitä nyt olen oppinut koiran huuhtelemaan ja kuivaamaan hiustenkuivaajalla kun meinasi tulla kunnon iho-ongelma vatsaan kun unohdin yhdellä retkellä pestä koiran kunnolla. Retkeilty jo pari kymmentä kertaa Nuuksion koko alueella. Kuukauden päästä lähdetään runsaaksi viikoksi Lappiin Terran parhaan kaverin kanssa. Saa nähdä syökö ötökät meidät. Saatiin vaan mökki puoli-ilmaiseksi ja ruokapaikka vieressä. Terralla tapahtui nopea painonnousu kun ostettiin uusi vaaka. Onneksi tarkistus Käpälämäessä kertoi totuuden.

Anna kirjoitti...

Hehee, Bätmäni oli paras! :D Punkerot kasvaa kyllä sellaisella vauhdilla, että epäilen emännän tiputtavan mammakoiran murkinaan joka ilta sitä salaisella reseptillä valmistettua Extravoimajuomaa... ;) Suloisia palleroita kertakaikkiaan!

Vai jotta ensimmäinen pentutapaaminen jo tiedossa! Meikäneiti joutaa pentulaatikon laidalle huokailemaan sunnuntaina heti töiden jälkeen, jos kerta kutsu käy. Sirenen tapaan illan puoleen kääntyisi siis minullakin :)

sosuka kirjoitti...

Mahtavaa, kun porukka on kiinnostuneita, kokoonnutaan siis sunnuntaina. Tule sieki Sirene iltasella, katotaan sitten kuinka pitkäksi aikaa, todennäköisesti olisin heivaamassa sua pihalle maanantai-iltana sitten. :)

Lunan leikkaus ja leikkaushaava ei ole vaikeuttanut mitekään pentujen hoitoa tai imetystä. Huolenpito on kohdistunut pentusiin ja haava sai olla ihan rauhassa, Luna ei edes pyrkinyt nuolemaan sitä. Haava on parantunut todella nopeasti, pentujen kynnetkään eivät ole päässeet sitä raapimaan, sillä se jää ovelasti tissien väliin.

Kiva kuulla Terrasta, raportoi sitten kuvien kera Terra vaellus esi-isiensä mailla. Takuulla tiedossa hieno reissu. Minne päin Lappia suuntaatte?

sosuka kirjoitti...

Saadaanpa speciaalivieraskin paikalle, Ravja-paappa. :) Kolmessa polvessa siis koiria näkösällä.

Anonyymi kirjoitti...

Terra ja Coco lähtevät Kiilopäälle Suomen Ladun mökkiin. Seutu on tuttua jo Pamin ajoilta. Kata ei olisi jaksanut kantaa ison koiran sapuskoja. En olisi muuten heinä elokuun vaihteessa lähtenyt mutta saatiin mökki oikeastaan ilmaiseksi. Syyskuussa on vuorossa Utsjoki. Lähden ystävän luo heidän kammiinsa oleilemaan ja vaeltamaan. Mukaan tulee silloin 6 setteriä. Vaelletaan muutama päivä. Toinen mahdollisuus on Kevon kanjoni jos saan nuorisoa mukaan.

Katja kirjoitti...

Voi kun ne kasvaa! :) Miä kyllä haluaisin tulla käymään myös, voisin vaikka ottaa Umbran mukaan, jos sopii - eihän se siskojensa jälkeen ole tavannut alle luovutusikäistä naperoa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Vähän kivaa kun yksi noista tyypeistä tulee melkein naapuriin Sirenelle ja näkee lähemmin millainen koira siitä tulee. Hyvä jatkumo, tätä projektia on muutenkin tullut seurattua aika ahkeraan =)

Veikko-poronen ottaa uuden riekkukaverin varmasti innolla vastaan (tosin voipi olla että liiankin innolla, joten ensitapaaminen saa odottaa siihen kun vauva on vähän isompi ...;)

- Noora Kajaskiveltä

Mikin perhe kirjoitti...

Voi ihanuudet <3

Näin teidät eilen lenkillä mutta oli sellainen kohta, että en saanut autoa seis aiheuttamatta massiivista kolarisumaa. Jouduin siis vain ihalilemaan mammaa ja tätsyä kaukaa.

Mekin tultaisiin mielellään käymään (ilman koiravahvistusta) vaikkapa muutaman viikon päästä.

sosuka kirjoitti...

Katjalle: Tulkaa vaan visiitille, sitten kun kasvavat, kun niissä on enemmän katseltavaa. Umbrakin saa kyllä tulla kylään silloin. :)

Annikalle: Oisit töötänny. :D Teretulemast katsomaan sukulaispentuja (mites se nyt meneekään - Mikin täti- ja setäpuolia :) ). Passaa siis tulla, vaikka jos haluaa eri ikäisinäkin näitä nähdä.

Nämä treenaavat täällä jo ahkerasti maasta ylösnostoja, jotta kohta ovat jo muutakin, kuin avuttomia rääpäleitä. Porukan ensimmäinen silmäkin on jo raollaan, jotta kehitystä tapahtuu. :)