torstaina, kesäkuuta 18, 2009

Omituiset tulokkaat.

Fjällfarmens Sarri x Nutukas Illusia

Tällainen sakki syntyi tänään 17.6. (käytännöllisesti katsoen siis eilen), kaksi ensimmäistä, sininen ja musta tyttö, syntyivät kotona normaalisti, kaksi viimeistä, jättimäinen vähän virheasennossa tulppana edessä ollut dominopoika ja toinen sininen tyttö, syntyivät eläinlääkärillä keisarinleikkauksessa.

Koko porukka ja Luna-mamma vovat hyvin, lisäreportaasia luvassa. Tämä sakki nimittäin suuntaa ansaitulle levolle.


Ursa systeri on kovin kiinnostunut rääpäleistä, vaan antaa kyllä niiden olla ja uskoo Lunan mulkaisuja sen suhteen, ettei sovi liian lähelle nokkaansa tunkea.

Mustalla nartulla on ns. "double nose" tai "split nose", tästäkin lisää. Huoli oli suuri, kun sen pikkutytöllä huomasin, vaan eläinlääkäri tsekkasi ja antoi positiiviset toiveet ja ennusteet, poimu rajoittuu vain nenään, neiti syö hyvin, ei pärski ja ruoka pysyy aivan normaalisti sisällä. Kovin se on ponnekas, syö kokoajan ja pyrkii tällä kompensoimaan sen epäedullisen aseman, mitä sillä on ollut tähän asti elämässään sisaruksiinsa nähden. Pikaisesti nettiä selaamalla löytyi rotu, Turkinseisoja tai Tursus Catalburun (= turkiksi "kaksi nenää"), jolla tämäntyyppinen nenä ihan vakiovarusteena. Toivottavasti tälle vastikään maailmaan saapuneelle Omituiselle olisi vastaavanlaisesta nenästä tulevassa etua, hassunnäköinen erilainen otus se on, vaan ei anneta ulkonäön hämätä, kyllä meitä mahtuu, Omitusia, maailmaan. Kaikkiaan olen kuitenkin enemmän kuin iloinen siitä, että huolesta huolimatta tästä pikkaraisesta oli kuin olikin eläjäksi, enkä joutunut jättämään sitä eläinlääkärille lopetettavaksi, vaan saimme sen mukanamme kotiin. Jokatapauksessa seurailemme tilannetta ihan rauhassa, annetaan pienen vahvistua ja katsotaan sitten eteenpäin lisää.

7 kommenttia:

Tiina ja Pessi kirjoitti...

Ihania tulokkaita ja hyvä, että kaikki sujui ok! Onnea teille kaikille pentusista ja pennunhajuista juhannusta. :)Tuplanenälle paljon tsempityksiä kasvaakseen loisteliaaksi paimensukuiseksi!

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut pienten palleroisten syntymän johdosta.
Terran väki

Jonna kirjoitti...

Suuret onnittelut pentusista ja erityistsempitykset vielä tuolle "hassunenälle"! :) Ja Luna-mammalle myös toipumiset!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea perheenlisäyksen johdosta! Onpa hieno värikirjo pennuilla. Toivottavasti jatko sujuu helpommin kuin alku.Touhukasta pentukesää teille toivottelee Ritva Janhunen :)

Rohto ja Ravja kirjoitti...

Pikkuvaikeuksia keskittyä työasioihin ja olla surffaamatta omituisilla sivuilla... ;) Dominokeksi-kahvit tarjottu jo töissä :-D

Mikin perhe kirjoitti...

Onnittelut! Suloisia pieniä ötököitä <3 Kovasti meillä nuo lapsoset kyseli heti, koska päästään katsomaan ;) Onko kaikille pennuille jo koti tiedossa?

sosuka kirjoitti...

Kiitoksia onnitteluista ja tsempityksistä kaikille tasapuolisesti! :)

Tyypit jaksavat hyvin, kaikki syövät, nostaen sen tärkeysjärjestyksessä ensimmäiseksi, niinkuin pitääkin. Luna hoitaa pentuja esimerkillisesti, sen leikkaushaava on parantunut hienosti ja Luna on keskittynyt pentujen hoivaamiseen, eikä haavan nuolemiseen.

Näitä saa tietysti tulla katsomaan, tämäkin viesti kaikille tasapuolisesti. :) Kaikilla pennuilla on koti, joten senkin suhteen voipi olla turvallisin mielin. ;) Pikkuinen "double nose" tyttö jaksaa toistaiseksi hyvin, vaan sen eloa ja painonkehitystä pitää seurailla ja toistaiseski sille ei voi omaa paikkaa maailmassa vielä täydellä varmuudella luvata. Jos se jaksaa ponnistella porukan mukana, niin sulattanee jonain päivänä ikioman erilaisuutta ymmärtävän ihmisensä. Sympaattinen rääpäle se on, pikkuinen Hippa. ;) (Omituinen Metsähippa)