tiistaina, tammikuuta 20, 2009

Terran tavallinen maanantai.

19.1.2009


n.07.20 Herätys.

07.30 Ruoka.

07.45-08.00
Ulos. Puistolenkillä tapasi Iitan ja pari muuta kaveria. Remmissä tervehtivät toisiaan.

Nukkumista.

n. 09.30-12.30
Ulkona. Tehtiin lenkki lähimetsään Terra irti. Terra tapasi Gadi
(Kievraduv'va Gadja) lapinkoiran ja juoksivat hieman yhdessä. Gadi lähti tutkimusmatkalle ja Terra jäi meidän kanssa vaeltamaan. Kierrettiin koko metsä. Terra söi joko linnun tai myyrän raadon. Kiva. Lähtiessä ehti vielä tavata 7 kk:n ikäisen springeriuroksen. Jatkettiin matkaa kahdestaan Seurasaareen. Sillalla tavattiin 4v Joe lapinkoira ja vaihdettiin kännynumeroita yhteistä metsäretkeä varten. Koirat tervehtivät toisiaan. Seurasaari ympäri remmissä. Seurattiin oravia ja toivottiin jos oltaisiin nähty myös tänään Seurasaaren kesy kettu. Ei onnistunut. (Seuraavana päivänä lohdutukseksi löydettiin metsästä ketun pesä.) Seurasaari lenkki on hyvä, kun samalla voi treenata remmikävelyä. Terra ohittaa hienosti kaikki linnut, citypuput ja oravat sekä tietenkin koirat ja ihmiset. Oravia tykkää istuen seurailla. Ovat niin kesyjä, että jos Terra on liikkumatta, ne tulevat puolen metrin päähän. En tiedä tulisivatko vieläkin lähemmäksi, mutta silloin Terra liikahtaa viimeistään ja orava säntää karkuun - tullen kylläkin kohta uudestaan. Seurasaaresta palattua tehtiin metsässä vielä lyhyempi lenkki irti ja palattiin pikku hiljaa kotiin. Lenkki päättyy aina omalle pihalle, jossa heittelen palloja Terralle. Kokeiltiin Katjalta saatua lahjaa (frisbe) ja siitä tuli heti yksi Terran suosikeista. Muutama tokoliike ja sit sisälle. Otin lenkin aikana muutaman kuvan.

13.00-16.30 Nukkumista.

16.30-17.30
Remmilenkki ulkona jolloin kierrettiin Keskuspuistoa ja Pikku-Huopalahtea. Välillä irti. Pihaleikkien kautta sisälle. Ohitettiin koirat remmissä haistelematta Ohi komennolla.

17.45 Ruoka.

Ilta sujui nukkuen tai puruluuta syöden.

22.00-22.15
Iltalenkki jolloin tavattiin ohi kävellen muutama koira.

Sisällä Terra kävi heti nukkumaan painuen mun sängyn alle.



Terra ei ole kauhean innostunut jäälle menemisestä, joka onkin kenties paras, sillä toisinaan näkee kovin surullisia tapauksia heikkoihin jäihin hukkuneista. Ei tarvitse pelätä, että Terra ryntäisi jäälle. Jo syksyllä, kun Terra pyrkinyt heikolle ja ritisevälle jäälle, sille on opetettu käsky "Varo.", jota käskyä Terra kuuliaisesti noudattaakin.

Muista naskalit aina jäällä.

Schapendoes Iita on ollut Terran luona yökylässä.


Terra 1v 8kk


Kiitokset ihmiselleen Terran päiväraportista! :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Naskalikuvaa varten kannoin Terran jäälle, koska ei muuten olisi kuvaa saanut. Ilmeestä sen näkee.
H+T

sosuka kirjoitti...

Niin näkee, ilme kertoo kyllä miten sitä iljettää olla jäällä. ;)
Onneksi on naskalit mukana...