lauantaina, helmikuuta 06, 2010

Kunniapalkinnon arvoinen pentu-Rohto.

Apaut seitsemän ja puolikuinen Rohto debytoi näyttelykehässä, kun ihmisensä kiikutti sen Laihialle pyörähtelemään pentukehässä. Rohto oli käyttäytynyt hienosti koko pitkän päivän, suhtautunut näyttelypäivän aloittavan kommentointivartin jälkeen kaikkeen rauhallisesti ja lunkisti, hötkyilemättä sen enempää näyttelyhälystä ja ympärillä pyörivistä muista koirista. Itse kehässä se oli esiintynyt nätisti, tervehtinyt tuomarin avoimesti ja antanut kopeloida itsensä läpi suuremmitta mutinoitta. Tuomaroinnin myötä Ronto sai oikein hyvän ja kivan arvostelun. Loistavaa Rohto ja Marika, onnittelut hienosta debyytistä sekä KooPeestä! :D


OMITUINEN OHTONEN ER41312/09
Laihia 6.2.2010, Pekka Teini

Mittasuhteiltaan oikea ja rotupiirteiltään hyvä urospentu. Vielä kapeahko pentumainen pää, hyvä ilme silti. Rintakehän muoto ja pituus hyvä. Lantiossa hyvä rakenne. Eturaajat vielä hieman rungon alla, mutta niissä on hyvät kulmaukset. Laatuturkki, mukava luonne.

PEK2, KP

10 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Oi Rohtonen, onnea hienosta näyttelymenestyksestä! :) Laatuturkki ja kaikki!! ;)

Rohto ja Ravja kirjoitti...

Joo, tuo turkkikommentti oli aika hauska ;-D Tuomari selvästi mietti, mitä vielä lopuksi lauseloitsehisi lomakkeeseen kirjotettavaksi, ja lohkaisi sitten tuommoista, kivat oli nuo vihoviimeiset kaks sanaa "hyvä luonne" :)

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon. Tässä sarjassa onkin erityisen kauniita koiria.
Terrulin väki

-K kirjoitti...

Onneksi olkoon meiltäkin Rohdolle ja Marikalle! Mukavat arvostelut olitte saaneet ja aiheesta! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hurraa Rohto!
Se on kyllä lunkisti suhtautunut maailmaan aikojen alusta asti. Vaikka varmasti on Marikallakin näppinsä pelissä komean karhupojan näpelöintiin totuttamisessa. Siskotytön näpelöinti oli vuonna männähänä huomattavasti hankalampaa ja debyyttikoopeet jäi saavuttamatta tuomarin kohdalla tehdystä hurjasta takapakista huolimatta :) sitä pitäis kyllä treenata, muistui taas mieleeni...
Jospa pidettäis karhukatselmus pentutapaamisessa... siellähän vois palkita esim parhaan agilitykarhun, parhaan jälkikarhun, parhaan ulkomuotokarhun, parhaan tokokarhun tai vaikka parhaan säheltäjäkarhun (me voitais ainakin tuohon viimeiseen osallistua). Ja mitkään puutokset kivesten, silmien, käpälien tai korvienkaan määrässä ei mielestäni olisi este karhukatselmukseen osallistumiselle.
raaputuksia ja halauksia!
T:Sirene ja Pihka

Katja kirjoitti...

Onnea myös meiltä Rohtolle perheineen. Aika hienoa, että paimensukuinen pärjää noin hyvin, sehän ei ole kovin yleistä. :)

Rohto ja Ravja kirjoitti...

Kiitoksia onnitteluista :) Rohton salaisuus tais olla tuo "laatuturkki" ;) Tässä vaiheessa sillä keikkuu vielä pentukarvatkin mukana, joten se on kohtalaisen muhkea mussukka. Susannalle, että meijjän kannattais ehottomasti lopettaa näyttelyura tähän, nyt kun ollaan huipulla ;)

Rohto-mussukka osallistuu mieluusti kaikenmaailman karhupaineihin penturehveillä!

Anna kirjoitti...

Loistava idea Sirene! :D Noita ilmoittautuu kanssa varteenotettavaksi kandidaatiksi säheltäjäkarhun tittelille ;) Ja ihan tosissaan näyttelykehäharjotteista voisi olla meille kovastikin hyötyä, hampaiden tutkimista ym. keimailua pitää kyllä treenata ennen kevään katselmuksia!

Tiina kirjoitti...

Hienoa Rohto! Upeaa näyttelyputkea on hyvä tuosta jatkaa tulevaisuudessa. :)

sosuka kirjoitti...

Shh... Ei kerrota, että niitä pentu-uroita oli vain kaksi kappaletta... Vaikka eipä silti, ei se kunniapalkinto ihan läpihuutojuttu ole missään nimessä, ei niitä kaikille jaeta. Nih. ;) Meikä on ainakin ylpeä toistaiseksi ainoasta Omituisesta pojankoltiaisesta.

Jotain kopelointiharjoitteita täytyy käydä läpi penturehveillä itse kullakin. Hippa-Hippalainen sanoo varmasti moiseen väkipakkokiinnipitämisiin oman painavan sanansa - häntä heiluen kylläkin. :) Sellainen säheltäjäkaarti tämä karhupentunelikko on, että olisi paikallaan antaa samantien kaikille tittelit. Yhteistreffeistä on tulossa HURRIKAANI (vai hurriklaani...? :) ).

Hauska nähdä mitä näistä tykätään Katselmuksessa. :) (Äkkiseltään sanottuna ainakaan mitään esteitä menestykselle ei kenelläkään näistä ole - paitsi Hipalla, mutta ei Hipan tarvitse menestyä missikisoissa ollakseen Maailman Kaunein - ja Maailman Omituisin.)