torstaina, kesäkuuta 26, 2008

Silmätarkki.


Pienin askelin pieniä kohti. Käytiin tänään Tampereella Eläinlääkäriasema Veterissä Heikki Nurmen silmäsyynissä Ursan (Nutukas Ursula) kanssa ja uutiset ovat vähintäänkin iloisia. Silmät olivat uusintatarkistuksessa täysin puhtaat, keväällä 2007 löytynyt yksittäinen hento ylimääräinen ripsikin oli tippunut matkalle, eikä lekuri sitä löytänyt, vaikka aivan erikseen etsi. Tuomio distichiasis siis tipahti Ursalta pois.

Täysin tervesilmäinen kimuli tekemään pentusia syksyllä. Jippii-jei-jee!



Paperitöiden ja allekirjoitteluiden valmistumista odotellessa lueskelin kasvattajan opasta jossa sanottiin mm., että tilannetta ja realiteetteja voi seurata mittailemalla langalla nartun vyötärön ympärystä sen kapeimmasta kohdasta. Pennutuskuumetta lievittääkseni sovittelin Ursan kapealle ja nyt hyvin alusvillattomalle uumalle tummanpunaisen villalangan, johon solmittiin solmu tasan 48,5cm kohdalle. Se toimikoon vertailupohjana ja maanpinnalle palauttajana kaikelle tulevalle - sitten joskus.

Jotta yhteensattumat eivät jäisi mainitsematta, niin Ursalle mitattiin samalla lekurikäynnillä painoa 14,85kg. Ursa pitää tarkasti huolen balanssista.

Tampere-reissulla uusittiin myös neitokaisen rokotukset. Eläinlääkärin mielipide oli, että ainakin penikkatautirokotus kannattaisi pennutettaessa olla mahdollisimman tuore. Ursa antaa täten siis oikein mojovan vasta-ainesuojan mahdollisille tuleville kakaroilleen.

Ei kommentteja: