tiistaina, elokuuta 16, 2011

Seitseminen.

Saaristosta hissukseen palatessa päätin seikkailla vielä vaihtoehtoisen paluureitin varrelta löytyvään Seitsemisen kansallispuistoon Ikaalisten ja Ylöjärven rajamaiden huitteissa.

Homma starttasi visiitillä Seitsemisen luontokeskukseen, josta hain karttoja ja vinkkejä siitä mihin kansallispuistossa kannattaisi suunnata päiväreissua ajatellen. Tsekkasin myös läpi luontokeskuksen näyttelytilat ja olipahan muuten hienot puitteet.

Lyhyen vaihtoehtojen harkitsemisen jälkeen päätin suunnata Koveron kruununmetsätorpan tilusten läpi kohti "Seitsemisen sydäntä" Multiharjun aarniometsää. Jos innokkuutta vielä riittäisi sen päälle, ajelisin vielä tsekkaaamaan Soljastensuon, laajan nevan. Viimeksi mainittuun ei lopulta kaiken sen näkemisen jälkeen ollut enää puhtia, mutta jääpähän sitten jotain ensi kertaankin...

KOVERO
Seitsemisen eteläosassa sijaitsee Koveron kruununmetsätorppa, joka on puettu 1930-luvun asuun. Sen tiluksilla pääsee aistimaan viime vuosisadan alun torpparien elämää. Kesäisin tilan maisemanhoitajina toimii utelias joukko lampaita sekä muutama lehmä.

Koverosta lähdettiin kiertämään myötäpäivään kohti Haukilampea ja käytiin piipahtamassa lyhyesti Seitsemisjoen toisella puolella Karhukivellä, josta jatkettiin kohti Multiharjua.

Seitsemisjoki oli kerrassaan viehättävä pikkuruisen kapea joki sammaloituneine kivineen.

Multiharjun aarniometsän vanhimmat männyt ovat yli 400 vuotta vanhoja.

Kelovanhus.

Tykästyin Seitsemiseen.

Positiivisen mielikuvan kruunasi reippailusta nälkäiseen vatsaan vedetyt kotitekoiset lihapullat Seitsemisen luontokeskuksella. Leppoisaa olla kesälomalla ja aivan ilman aikataulua.

Seitseminen on monipuolinen kansallispuisto, jossa on mahdollisuus tallustaa niin ikimetsissä kuin kuivilla harjuillakin ja jossa pääsee nauttimaan aukeasta suomaisemasta. Tokihan tästä pitää nähdä lisää.

Ei kommentteja: