lauantaina, toukokuuta 02, 2009

Vi ses Sarri!


Tehtiin vapputrippi Ruotsin puolelle, tavoitteena saavuttaa rannikkomaisemaa, nähdä jotain erilaista. Vietiin samalla lemmenlomalainen Sarri (Fjällfarmens Sarri) takaisin omien ihmistensä tykö, torstaiaamuna 30.4. todistin monelaista iloista ilmettä Sundsvallissa, kun kolmen kuukauden jälkeen Sarri pääsi omien ihmistensä tykö.


Sarri on mahtava, oli hienoa saada se Suomen puolelle. Joskin jälleen kerran sai kasvattajana tervetulleen oppitunnin siitä, että nöyrä täytyy muistaa olla. Sarrista ei tullut Ursan (Nutukas Ursula) partneria, mutta Luna (Nutukas Illusia) otti potin kotiin - parhaansa pariskunta ainakin pentusten lähtöönlaittamisen eteen teki, toivottavasti tulos on näkyvissä kesäkuun puolessa välissä.

Umeån eteläpuolella käytiin lenkillä. Maisemia ei oltu vielä nähty nimeksikään. Nautiskeltu lähinnä siitä, että Ruotsin puolella on tiet kunnossa, riista-aidat koko matkalla, pitkälti myös niin, ettei vastaantulevaa liikennettä ole ja ohituskaistat on järjestelty, ettei jonossa tarvitse paljoaa kituuttaa - vaivatonta matkantekoa siis.

Pariskunta, Fjällfarmens Sarri "Sarri" ja Nutukas Illusia "Luna".

Troikka, Sarri, Ursa ja Luna, suolla.

Mustikka ja karpalo.
Sarri on saamea ja tarkoittaa mustikkaa.


Yö vietettiin Örnsköldsvikin eteläpuolella ja käytiin aamulenkillä maisemissa. Valo oli vielä kalvakkaa ja viileää, mutta aurinko teki nousuaan ja lupasi hienoa päivää.



Sarri meinaa jättää meidät....


Taisi meille kaikille olla helpottavaa, että Sarri pääsi omaan porukkaansa. Sarrin kanssa oli mukava ja helppo elää, mutta huojensi kovasti, että se on entisellään ja terveenä palautettu omien ihmistensä luokse. Pidemmän päälle siitä tulee rankkaa, kun pitää huolehtia ja olla vastuussa toisen ihmisen koirasta - toisessa maassa. Yhteistyö pelasi kuitenkin loistavasti, sekä Sarrin, että ihmistensä suuntaan - varmasti pelaa edelleen.

Jälleennäkemisen ikuistaminen.
The guys, yhdessä jälleen. Joskin sen jälkeen, kun Sarri on viimeksi ollut kotonaan, on mieskiintiötä tullut lisäämään parkinvärinen nuoriherra Hubbe, tällä hetkellä neljän kuukauden ikäinen jämy suomenlapinkoirapoika.

Sarri kertoi seikkailuistaan, sekä nais-seikkailuista, poroista, että Katselmusvoitostaankin. Suomenvisiitti oli antoisa - ja ihmisensä tyytyväinen.

Tusen tack Alexandra!

Toisistaan onnelliset.


Sarri saapui Suomeen koleana tammikuunlopun päivänä, josta kirjoitin blogitekstissäni Paljastus..

Ei kommentteja: