maanantaina, toukokuuta 19, 2008

Järjestystä yhteisoloon.

Sienna on käynyt kouluttautumassa, ensimmäinen kerta piti sisällään lähinnä juttelua toiveista, tavoitteista ja koirasta yleensä. Tarkkasilmäinen kouluttaja analysoi Siennan koiraksi, joka ei juuri tykkää, että siihen kosketaan, sillä ei ole juurikaan miellyttämisenhalua ja sille ei ihmisen kanssa toimiminen itsessään toimi palkkiona. Sienna on itseriittoinen ja itsetietoinen nuori koiran alku, jonka kanssa yhteistyössä toimimiseksi saa tehdä töitä. Tällähetkellä tavoitteena lähinnä löytää keino Siennan hallittavuuden lisäämiseksi.

Haasteellista tulee olemaan sen motivointikeinon löytäminen, jolla Siennan saa tekemään ihmisen kanssa töitä. Tällä hetkellä Sienna kulkee melkolailla nenänsä perässä, kiinnostuen niin muista koirista, jäniksistä ja fasaaneista. Sienna tottelee kyllä, mutta hieman liikaa omin ehdoin. Kenties verijäljestä tai toisten koirien etsimisestä löytyisi yhdessätoimimisen mielekkyys...?

Siennasta löytyy kaksi puolta, toisaalta se on itseriittoinen nuuskuttelija, toisaalta taas jaloissa kiehnäävä ja rapsutuksista nauttiva pikkukoira, joka aamuhetkinä kiipeää sänkyyn herättelemään iloista päivää.

Viiden viikon päästä koulutuskysymykset pohdituttaa lisää, kun Sienna käy ihmisensä kera uudelleen omakouluttajansa puheilla katsellen mihin on edetty.

Tallinan reissailu on lopussa ja Sienna on muuttanut Suomeen pysyvästi - ainakin toistaiseksi. Tietää lähinnä sitä, että tätäkin plikkaa on mahdollista tavata totuttua useammin. Todennäköisesti vielä kesän aikana tulee menoa pääkaupunkiseudulle, toivottavasti aikataulussa on rako nähdä Siennaakin.

Ei kommentteja: