maanantaina, toukokuuta 19, 2008

Agia, tokoa ja puutarhatöitä.

Viime viikon lopulla sain harrastuskuulumisia, kun Maavärit ovat oikein urakalla intoutuneet kokeilemaan. Okra oli käynyt agilitykentällä haistelemassa toisten koirien hajuja, tuulia ja agiesteitä. Ohiajaessa olivat käyneet kokeilemassa KemKo:n (Kemin Koiraharrastajat ry.) kentällä matalia hyppyjä, puomia ja putkea.

Saapi nähdä minne harrastuspuolen into suuntautuu, toistaiseksi ainakin nenänkäyttö ja verijälkien haistelu on mielipuuhaa kuin myös tokoilu, jos palkinnot ovat sen mukaiset. Puutarhakoirana Oo on kuitenkin aivan omiaan, ahkera ja touhukas apulainen, kantamassa multaa, kärräämässä kottikärryjä ja varsinkin kaivamassa kukkapenkkejä, kun eräs puska piti siirtää pihalla toiseen paikkaan, oli Okra hyvinkin innokkaasti ollut auttamassa maankaivuutöissä.

Myös Terra on käynyt kokeilemassa agiesteitä ilmeisen reippaasti, kenties jossain vaiheessa löytyy myös sopiva ja omanoloinen treeniryhmä, johon ujuttautua. Tosin Toko on kuitenkin tällähetkellä se ykköslaji, jonka parissa on kiva tehdä yhdessä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa nuo puutarhatyöt kovin tutuilta, meillä tosin herrasväki leikkasi puskia ja heitti oksat kasaan ja Sienna piti lähinnä huolen että ne levitettiin ympäri tonttia. Tosin on tuo puutarha tehokkaasti kaiveltukin, Sienna on erikoistunut nimenomaan pieniin mutta syviin salakuoppiin joita on tasaisesti ympäri nurmikoita. Justiinsa sellasiin mihin uppoaa jalka oikein kivasti jos ei pidä katsetta visusti maassa.