torstaina, marraskuuta 24, 2011

Ei me osata arvostaa hammaspeikon työtä.

Hyvin uninen ilta.


Hammaspeikon karkoitusmatkan ensimmäinen osa on puolen toista viikon takaa: Mamma on pipi.

Lunalta poistettiin tänään Tähdessä vasemmalta ylhäältä P4 hammas. Homma luonnistui käsittääkseni suhteellisen helposti, sillä hammas irtosi nätisti kolmessa osassa niin, että hammasjuuret säilyivät kokonaisina. Mihinkään hammasjuurien jäämien raaputuskaaputukseen ei ollut tarvinnut ryhtyä. Juuriaukkojen päälle ommeltiin ikenestä tehty suoja, tikit sulavat sitten aikanaan itsekseen pois. Vähän roisi, tikkejä törröttävä kolo siinä hampan paikalla tällä hetkellä on, mutta luotto on siihen, että paranee hienosti. Ompahan vaiva hoidettu pois päiväjärjestyksestä. Eläinlääkäri vertasi vahingoittunutta hammasta tulehdusta aiheuttavaan vierasesineeseen ihon alla, ikään kuin sormeen tunkeutuneeseen tikkuun, ilman sen poistamista lopullista paranemista ei voi tapahtua.

Meille oli varattu pari tuntia aikaa hampaan poistoon. Lunan eläinlääkäriaika oli virallisesti 15.00, mutta aikaisemman potilaan viivästymisen takia Luna sai rauhoitteen vasta parikymmentä minuuttia vaille neljä. Sain ohjeet tulla hakemaan operoitua Lunaa varttia vaille kuusi, kuluttaa väliin pari tuntia aikaa. Soitin Annalle ja käytiin porukalla lenkillä juoksuttamassa Ursaa, Hippaa ja Noitaa mutapellolla. Tyypeillä oli kivaa - ja olo kurainen. Hip ja Noi intoutuivat painisättäämiseen vielä parkkiksella, kun tehtiin lähtöä. Siskoksia pitäisi käyttää joskus ihan vaan kahdestaan leikkimässä.

Mamman hampaanpoisto-operaatio hoitui nopeasti ja jo rapian tunnin jälkeen minulle soitettiin, että Lunan voisi hakea pois. Onneksi ei ollut ollut vaikeuksia tuon operaation kanssa. Hain herätteen saaneen hoipertelevan muorin kotia nukkumaan. Muutaman päivän saa syödä vallan pehmeää ruokaa ja kovaa kaluttavaa puuhaa saadaan välttää viikon tai pari, riippuen miten paraneminen lähtee käyntiin. Särkylääkettä muutamalle seuraavalle päivälle ja antibioottikuuri, joka olisi viime viikon maanantaina saatuna loppunut tänään sai jatkoa vielä viideksi päiväksi eteenpäin.

Kennelliittoon lähtee eläinlääkärintodistus, että hampaan poistoon/puutokseen on tapaturmainen syy, jotta voidaan käydä esim. näyttelyissä yms. ilman sanktioita.
Tutkimuksen tulos: "Koiralla vasen ylä P4 lohjennut. Röntgenkuvassa hammasjuuripaiseeseen sopivat löydökset."
Suoritetut toimenpiteet: " Vasen ylä P4 hampaan poisto hammasjuuripaiseen ja hampaan lohkeamisen vuoksi."

Saatiin hammas matkamuistoksi. :)


1 kommentti:

Elina kirjoitti...

Voi Luna-reppanaa. Mutta hyvä, että nyt ollaan toipumiskannalla jo! Paranemisia Lunalle!